Lulah kreeg haar diploma overhandigd door wethouder Struijk.
Lulah kreeg haar diploma overhandigd door wethouder Struijk. Foto: Foto-OK.nl

Het Opstapje on tour met de diploma’s

Algemeen 192 keer gelezen

Spijkenisse - In de afgelopen jaren kregen de jonge deelnemers van het speelleerprogramma van ‘Het Opstapje’ hun diploma tijdens een feestelijke bijeenkomst in wijkcentrum De Akkers. 

Maar dit jaar liep het door corona heel anders.

Huisbezoek
De begeleidsters van de jonge kinderen gingen langs alle huizen van de kleuters, die nu de leeftijd van 4 jaar bereikt hebben en dus naar groep één van de basisschool gaan. Dus kreeg de nu net 4-jarige Luluah Bahjet uit Spijkenisse-Noord haar diploma van een wel heel bijzondere mijnheer. Wethouder Wouter Struijk kwam even op visite. Luluah en haar moeder hadden zich er goed op voorbereid. Ze hadden beiden hun mooiste jurk aangetrokken en de kamer was mooi versierd. Na de schoolvakantie gaat Luluah naar de Kameleon. Hoewel ze al een paar jaar in Nederland woont, is haar Nederlands nog niet zo goed.

'In- en Opstapje'
Het speelleerprogramma 'In- en Opstapje' voor de allerkleinsten is bedoeld voor kinderen van twee tot vier jaar. Hun ouders krijgen in het programma begeleiding bij het door middel van (taal)spelletjes en voorlezen de (taal)ontwikkeling van hun kind te ondersteunen en stimuleren. De contactmedewerksters gaan daarom wekelijks thuis langs. Zo bereiden ze ouders en de kinderen voor op groep één van de basisschool.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws