Afbeelding

Korenmolen “De Hoop” in de Vesting heeft nieuwe zeilen

Algemeen 306 keer gelezen

Hellevoetsluis - Korenmolen “De Hoop” heeft vier nieuwe zeilen gekregen van de gemeente. De oude hebben het 20 jaar volgehouden, maar waren nu echt versleten.

Verder zijn er de nodige reparaties aan de molen door de molenmakers verricht. Er is 40m2 van de romp opnieuw gevoegd. De kap bedekking is op enkele plaatsen vast gezet en het gehele gaande werk is nagekeken. Het kleine raam in de achterkant van de kap is vervangen en de onderkanten van de noordelijke inrijdeuren zijn vernieuwd. De vang, dat is de rem, hebben de molenaars zelf afgesteld. Verder wacht de molen op reparaties aan de wieken en schilderwerk.

Corona
De opleiding voor molenaar, van het Gilde van vrijwillig molenaar, is weer gestart en er is een nieuwe vrouwelijke leerling bij gekomen op Korenmolen “De Hoop”. Er zijn nu 7 leerlingen waarvan er 1 in het najaar het officiële examen van de vereniging “De Hollandsche Molen” gaat afleggen.

De molen blijft voorlopig dicht voor bezoekers. De corona regels zijn moeilijk toe te passen op de smalle trappen in de molen. Wanneer de molen weer open gaat, zal dat op de website en facebook vermeld worden. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen via telefoonnummer: 0181313240 of mobiel: 0620076555 en vragen naar Emmy Middelkoop of Jan Hage. Verder kunt u ook de nodige informatie over de molen vinden op facebook of de website: www.molendehoophellevoetsluis.nl.

Lees meer lokaal nieuws op www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws