Afbeelding
stock

Oud trainer Hekelingen overleden

Sport 601 keer gelezen

Hekelingen – Wim Suurbier is overleden. De voormalig prof voetballer uit Noord Holland won met Ajax drie keer de Europacup, speelde twee keer een WK Finale en droeg zestig keer het shirt van het Nederlands Elftal.

Wat veel mensen wellicht niet meer weten is dat hij in onze regio ook kort actief is geweest als trainer. In 1990 stond Suurbier, die met veel bombarie werd aangekondigd, aan het roer bij VV Hekelingen, dat toen nog in de vierde klasse op zondag speelde.

Het huwelijk tussen Wim Suurbier, die was gekomen, dankzij sponsor Gerard van Seeters van de toenmalige hoofdsponsor Carbouw Caravans, duurde overigens niet lang. Na zeven duels kwam er een einde aan de samenwerking aan de voormalig international en Hekelingen, dat toen nog op sportpark De Lede speelde. Overigens was hij in die zeven weken al vaak afwezig, vanwege werkzaamheden in het buitenland. Zat hij wel op de bank, dan had hij altijd de handen voor de ogen, alsof hij wilde zeggen: ‘Waar ben ik aan begonnen’. Wim Suurbier overleed aan complicaties van een hersenbloeding. Hij werd 75 jaar.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws