Afbeelding
Foto: PR

Spark gaat verduurzamen

Algemeen 150 keer gelezen

Spijkenisse - Op donderdag 9 juli jl. is in aanwezigheid van wethouder Hamerslag bij Atletiekvereniging Spark de overeenkomst bekrachtigd met Onze Clubkracht. 

Deze overeenkomst houdt in dat zonnepanelen op het clubgebouw geplaatst worden en langs de baan LED verlichting aangelegd wordt. Het 1e contact met Onze Clubkracht dateert van augustus 2019, op voordracht van de gemeente Nissewaard.

Het is helaas, door omstandigheden, een tijd blijven liggen en in oktober heeft Spark besloten het verduurzamingsproject zelfstandig te doen en niet te wachten op de gemeente. Begin augustus dit jaar is het project voltooid en liggen er 42 panelen op het dak van de kantine en zitten er 10 LED armaturen in de masten.

Dit gehele project wordt bekostigd door atletiekvereniging Spark, o.a. door crowdfunding onder de leden en uit de eigen financiële middelen. Bovendien heeft het Deltaport Donatiefonds dit project met een bijdrage ondersteund. Spark heeft geen beroep op de gemeente Nissewaard kunnen doen voor een financiële bijdrage, omdat de lichtmasten in eigen beheer van de atletiekvereniging zijn.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws