Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Heuse filmset bij De Aanwas in Zuidland

Algemeen 588 keer gelezen

Zuidland - Dinsdagavond zag het speellokaal op basisschool De Aanwas in Zuidland eruit, als een echte film set. De 26 kinderen uit groep 8 van deze school gingen hier de eindmusical `Jungle Beat’ opnemen.

Met behulp van ouders en vrijwilligers is het speellokaal omgetoverd tot film set. `Het is nu niet mogelijk om een afscheidsavond te organiseren, zoals we gewend zijn’, aldus juf Kirsten. De juffen Kirsten en Marjon van deze groep, hebben hiermee een creatief alternatief gevonden, om groep 8 alsnog een geslaagd eindfeest te kunnen geven.

Bezoek wethouder
Wethouder Wouter Struijk was aanwezig bij de opname en ging met de kinderen in gesprek over het afgelopen schooljaar. 'Het is een bijzonder schooljaar geweest om mee te maken met corona;  ik ben benieuwd hoe de kinderen dit hebben beleefd', aldus de wethouder. Hij voegt eraan toe dat hij de creativiteit van de school hierin kan waarderen. Met bemoedigende woorden opende hij de film set en stelde voor om samen met hem nog even gek te doen voor de groepsfoto.

Afscheidsavond
Volgende week maandagavond zal de afscheidsavond zijn. Deze keer zonder ouders en familie, De film van de musical zal voor iedereen via een livestream te volgen zijn. Op deze wijze hoeft niemand iets te missen. De andere groepen van deze school zullen de film op school gaan bekijken. Op deze avond zullen de kinderen zelf en de docenten wel aanwezig zijn. Ze gaan er een geslaagde avond van maken. 'Alles wat de kinderen wilden doen aan feestactiviteiten, zal worden gedaan, met de nodige lekkernijen én popcorn,' zegt juf Kirsten. 'Want bij een film hoort nu eenmaal popcorn!'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws