Burgemeester Van Oosten feliciteerde het echtpaar via een videoverbinding.
Burgemeester Van Oosten feliciteerde het echtpaar via een videoverbinding. Foto: Martin Marcus

Het huwelijk kwam door de dansles

Algemeen 233 keer gelezen

Spijkenisse -Henk de Baar kwam op dansles bij dansschool Cleton Riet de Hartog tegen. ‘En zo is het begonnen!’ zegt het glunderende echtpaar, die op 6 juli hun 60-jarige huwelijk gezellig met een kopje koffie vierde. 

De echtelieden zijn geboren en getogen Op Zuid: ‘Ik kom uit de beruchte Afrikaanderwijk,’ zegt Henk. Zijn echtgenote woonde in de buurt van de Randweg. Het echtpaar heeft nog lang, voor hun plezier, wekelijks gedanst. Nadat ze van Zuid naar de Maaswijk in Spijkenisse verhuisden, gingen zij regelmatig naar dansschool Wuyster. Het echtpaar heeft twee kinderen; een zoon en dochter en vier kleinkinderen.

ECT
Mijnheer de Baar (85) begon zijn carrière direct na de lagere school. ‘Het was precies na de oorlog, dus je moest wel.’ Al snel was hij meesterknecht bij een jeneverstokerij. Na hun huwelijk in 1960, konden ze op een zolderkamer in Rotterdam Centrum inwonen. Henk de Baar ging werken bij Thomson’s Havenbedrijf. ‘Dat had een goede reden,’ zegt hij. ‘Want het bedrijf had Op Zuid huizen voor het personeel laten bouwen. Na enig aandringen, kregen we een woning op Lombardijen. Toen het bedrijf mede de ECT oprichtte, ging ik direct over.’ Hij werkte altijd op de Home Terminal. Hij klom op tot werkvoorbereider en was lid van de OR en andere commissies. Inmiddels is hij al 32 jaar met pensioen. Ook Riet (82) zat niet stil, naast de opvoeding van twee kinderen, werkte zij 22 jaar bij het schoonmaakbedrijf van Troost Pernis. Zij was rayonmanager bij Troost, dat de kantoren van vele bedrijven in de Botlek schoon hield. Zij zag erop toe dat de schoonmaakwerkzaamheden nauwgezet uitgevoerd werden. ‘Dat was natuurlijk altijd buiten kantooruren, dus moest ik ook op vreemde tijden werken,’ vertelt Riet. ‘Maar we moesten ook wel zelf de handen uit de mouwen steken. Zeker toen er in een kantoor op een zaterdagavond de waterleiding op de tweede verdieping sprong. Het hele gebouw stond onder water.’

De zolder
Henk heeft ook vele jaren een volkstuin gehad. ‘Bij de Drogendijk had ik een lapje grond van precies 320m2,’ herinnert hij zich. ‘Er stond een kasje en een hok voor de gereedschappen op. Maar dat werd me toch te veel. Wat me niet te veel werd is de modelspoorbaan op zolder. Maar helaas moest ik deze een stuk opschuiven, omdat we zonnepanelen op het dak gekregen hebben. Ik moet de baan nog herstellen.’

Egypte
Het echtpaar heeft een grote liefde voor Egypte. Zij hebben alle hoogtepunten van het land wel eens bezocht en gaan regelmatig naar een hotel in Sharm-el-Sheikh, waar ze door diverse personeelsleden als tweede vader en moeder gezien worden. Begin dit jaar zijn ze er nog 5 weken geweest. Maar het mooiste was toch wel hun safari vanuit Zuid-Afrika. Een mooi fotoboek getuigd van deze bijzondere reis.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws