Afbeelding
Foto: ONS

ONS steekt handen uit de mouwen

Politiek 173 keer gelezen

Nissewaard - De fractie van ONS-Nissewaard heeft vanmorgen op verschillende plekken in Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek en Zuidland de handen uit de mouwen gestoken en zwerfvuil weggehaald.  

Onder de noemer van de voorjaarsschoonmaak is er de afgelopen jaren in verschillende wijken een opruimactie geweest. Voor ONS is het zwerfvuil een doorn in het oog en ondanks de extra inzet van de gemeente is het onmogelijk om al het zwerfvuil te laten weghalen. Mede geïnspireerd door opruimacties van bewoners gaat ONS daarom regelmatig zelf de straat op. Raadslid Arno Oomen: 'Normaliter doen wij dit soort acties in mei, echter door de corona hebben we het dit jaar uitgesteld tot het moment dat we het weer verantwoord vonden.'

Gewapend met een speciale grijper en vuilniszakken in de aanslag zijn een aantal hotspots in Heenvliet, Geervliet en Abbenbroek aangepakt. Ook bij het Beverbos in Zuidland werd een aantal flinke vuilniszakken aan zwerfvuil opgehaald ondanks dat hier meerdere keren per week wordt schoongemaakt. Inwoner van Zuidland Rob van der Waal verbaast zich over het afval: 'Het is eigenlijk te gek voor woorden dat zelfs op plekken met vuilnisbakken sommige mensen niet de moeite nemen om het afval in de bakken te gooien.' Naast het feit dat ONS met deze actie tracht de wijken, parken en ligweiden schoon te houden is het ook een manier om in gesprek te komen met de inwoners en zelf te ervaren hoe de stad erbij ligt. Dit weekend bleek dat er in de kernen van Nissewaard over het algemeen weinig zwerfafval te vinden is, de inwoners zijn duidelijk trots op hun stad of dorp. Met name op plekken waar jongeren samenkomen, zie je dat er wel flink wat zwerfvuil ontstaat.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws