Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Een stijlvolle aanwinst in de Zorg

Algemeen 837 keer gelezen

Zuidland- In het voormalige Hotel Blessing aan de Ring in Zuidland wordt binnenkort het medisch kinderdagverblijf van de City Kids geopend. Vandaag was een select gezelschap aanwezig bij de officiële ingebruikname van het gebouw. Het pand is nu helemaal geschikt voor de kinderen, die er over twee weken dagelijks komen.

Na een enorme verbouwing is het interieur geheel aangepast voor de zes groepen kinderen van 0-12 jaar die, om allerlei (medische) redenen, niet naar het reguliere onderwijs kunnen. Daarom zijn de groepen maximaal acht kinderen. Het enige wat nog aan het oude restaurant herinnerd, is de fraaie wandtekening in één van de ruimtes en nog aanwezige professionele keuken.

Inrichting
Alle gasten werden, na het knippen van het lintje door wethouder Wouter Struijk, rondgeleid door het nu nog lege gebouw. In de komende weken wordt gewerkt aan de verdere inrichting, zodat de kinderen over twee weken dagelijks in een beschermde en veilige omgeving opgevangen kunnen worden. De zorg wordt wel vergoed, maar de aanschaf van extra materialen moet vaak uit giften komen.

Bikkels
Daarom is er door diverse lokale ondernemers de stichting ‘Bikkels’ opgericht, die fondsen gaat werven. De eerste gelden stroomden direct al binnen. De opbrengst van de door Kiwanis georganiseerde Duckrace in de Spijkenisser haven werd geschonken. Een andere stichting gaf ook een cheque, waardoor er nu al 50.000 euro in de pot zit. Niet alleen voor de vestiging in Zuidland, maar ook voor de nog te bouwen Rein Lander Hoeve in Spijkenisse.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws