Afbeelding
Foto: Wil van Balen
60 jaar getrouwd

'Bezoek van de burgemeester, dat hadden we nooit verwacht'

Algemeen 392 keer gelezen

Hellevoetsluis - Burgemeester Milène Junius bezocht vorige week maandag het bruidspaar Verschoor in hun woning. Blij verrast door haar bezoek vierden zij het jubileum van hun diamanten zestigjarige huwelijk.

Het echtpaar leerde elkaar kennen in Rotterdam en wonen inmiddels al ruim vijftig jaar in Hellevoetsluis. Het bezoek van de burgemeester vonden zij schitterend. “Het was heel leuk, ze was heel belangstellend en nam een mooie bos bloemen mee.”

Jan Verschoor, 83 jaar, en Maria Maartje voor den Dag, 82 jaar, ontmoetten elkaar toen zij nog in Rotterdam woonden. Hij werkte als schilder en zij werkte op kantoor. Na enige tijd verhuisden zij naar Hellevoetsluis waar zij hun twee kinderen, een zoon en een dochter lieten opgroeien. Eerst woonden ze aan de Bilderdijkhof, later aan de Moriaanseweg en uiteindelijk wonen zij nog altijd zelfstandig in de vogelbuurt. De boodschappen doen zij altijd samen en ze zorgen dat er altijd iets in huis is voor bezoek.

Meneer Verschoor heeft jarenlang in Hellevoetsluis een eigen schildersbedrijf gehad en zijn vrouw hielp mee met de boekhouding. Hun zoon werd Hovenier en hun dochter werkt in de zorg. Bij elkaar hebben ze ook nog vier kleinkinderen. Vorig jaar stopte meneer Verschoor pas met het vrijwilligerswerk bij de voedselbank. Het echtpaar is een sociaal stel dat altijd veel vrienden en kennissen heeft gehad. Nu zij hun diamanten huwelijk vierden hadden zij dat graag met iedereen willen vieren, maar door de corona maatregelen denken ze erover om dat alsnog te doen zodra het weer kan. “Gelukkig hebben we het wel kunnen vieren met onze kinderen.We hebben alle kleinkinderen gelukkig kunnen zien. Ons gezinsleven is altijd heel goed en hecht geweest.”

Hun dochter Joke vult aan: "Ik vind het bijzonder hoe ze met elkaar omgaan, ze doen nog alles en staan graag voor anderen klaar. Er is ook altijd iets in huis voor als er visite komt. Mijn moeder maakt zelf kaarten die ze naar kinderen stuurt in landen waar zij het minder hebben.”

Meneer Verschoor pakt graag zijn elektrische fiets om in de mooie omgeving van Hellevoetsluis een rondje door de polder te fietsen. Ze zijn beiden gezond en voelen zich gezegend dat ze na al die jaren nog samen zijn en het allemaal zo goed gaat.

Genietend van bananenvlaai, aardbeien slagroom taart, hazelnootgebak en allerlei lekkers hebben ze de hele dag samen met hun kinderen doorgebracht. “Het was een leuke dag, en heel bijzonder dat de burgemeester ons is komen bezoeken, dat hadden we nooit verwacht!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws