Afbeelding
Foto: GN

Nissewaard is een groene gemeente met veel bomen

Algemeen 164 keer gelezen

Nissewaard - De laatste tijd duiken er regelmatig berichten op in de media over overmatige bomenkap of grote kaalslag. Hierdoor zou het bomenbeleid van de gemeente Nissewaard moeten worden aangepast. ONS is het daar totaal niet mee eens. 

Nissewaard is een groene gemeente in een verstedelijkt, industrieel gebied, iets waar wij ons graag sterk voor maken.', geeft de fractie aan. 'Zo is het aantal bomen in de gemeente in de afgelopen 10 jaar niet afgenomen, maar juist toegenomen. Ook als je alleen naar de kern Spijkenisse kijkt. Dit staat haaks op de mediaberichten naar aanleiding van vragen of eventuele moties, maar zijn wel feiten.'

Bomenbeleid
Het stoort ONS vooral dat er sterk de indruk wordt gewekt dat de gemeente maar iets doet en willekeurig kapt. De nadruk in het huidige bomenbeleid ligt op het zoveel mogelijk behouden van bomen. Iedere aanvraag wordt volgens een strikt protocol verwerkt. Ambtenaren schakelen professionals in om tot juiste afwegingen te komen en stellen juist alles in het werk om bomen te kunnen behouden. Alleen daar waar het echt niet anders kan of de overlast echt te groot is, gaat men tot kap over. De afdeling krijgt jaarlijks rond de duizend verzoeken tot het kappen van bomen. Ieder verzoek wordt bekeken, gewikt en gewogen. In verreweg de meeste gevallen leidt dit niet tot de kap van een boom, maar naar alternatieve oplossingen of afwijzing van het kapverzoek.

Communicatie
De fractie van ONS is wel van mening dat voorafgaand aan kap een goede communicatie richting de inwoners van belang is. Daarom heeft de fractie een aantal maanden geleden een voorstel gedaan om te kappen bomen te voorzien van een lint dat verwijst naar een webpagina met de nodige informatie.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws