Wethouder Robert van der Kooi opent maandag 22 juni om 13.00 uur de Brielse Tafel pop-up store in de vroegere Intertoys winkel.
Wethouder Robert van der Kooi opent maandag 22 juni om 13.00 uur de Brielse Tafel pop-up store in de vroegere Intertoys winkel.

Voorlopig ontwerp binnenstad/haven klaar!

Algemeen 206 keer gelezen

Brielle – Bureau Lubbers heeft de voorlopige ontwerpen voor de Brielse binnenstad en haven afgerond. Nu mogen de Brielse inwoners en de Brielse raad er hun zegje over doen. 

Lubbers heeft zich ingespannen om de mooie straten, gevels en pleintjes in de binnenstad nog beter tot hun recht te laten komen. Het ontwerp is eenvoudig en groen en doet recht aan de kwaliteiten die Brielle van zichzelf al zoveel heeft. En vooral is eraan gewerkt dat de kwaliteit van de leefomgeving in de binnenstad nog beter wordt.

Geen peperdure, iconische ontwerpen
In het nieuwe plan zul je dus geen iconische, prestigieuze of peperdure ontwerpen meer vinden. De plannen voor corten stalen bruggen, museale opstellingen bij het Arsenaal, of een overdekte luxe wachtruimte voor het Geuzenveer zijn geschrapt. Dat zal een opluchting zijn voor veel Briellenaren.

Wat gebeurt er wel?
Voor de uitwerking van de plannen is er uitgebreid gesproken met de Brielse inwoners,de ondernemers en belanghebbenden. Vanzelfsprekend is er de keuze gemaakt om Brielle meer op het water te richten. Er komen een nieuwe aanlegsteiger voor het Geuzenveer bij Dixi, meer mogelijkheden voor sloepjes om in de stad aan te leggen en wandelpaden en terrassen langs het water. Er is iets meer ruimte voor terrassen en er zijn betere parkeervoorzieningen voor bezoekers waardoor er meer ruimte voor bewoners is ontstaan. Ook komt er een eenvoudig bruggetje over het Zuidspui dat er een beetje uit komt te zien als het kippenbruggetje over het Maarland. Soms is er iets bijzonders toegevoegd, zoals het 1 April-monument, en de Geuzen- en martelarenroute die het 1 April-monument moet verbinden met de Bedevaartskerk. Maar dit is natuurlijk nog lang geen volledige opsomming.

Nieuwsgierig naar de plannen?
De voorlopige ontwerpen kunnen worden bekeken in de tijdelijke Brielse Tafel pop-up store in de vroegere Intertoys winkel op de Nobelstraat 3. Op maandag 22 juni om 13.00 uur wordt deze geopend door wethouder Robert van der Kooi. De pop-up store blijft open tot en met zaterdag 4 juli, en is doordeweeks geopend van 13.00 - 17.00 uur en op zaterdag 27 juni van 10.00 - 14.00 uur.

Wandelingen langs de projecten
Vanuit de pop-up store worden er door de gidsengroep wandelingen georganiseerd naar de verschillende uit te voeren projecten. De gidsen geven hier uitleg over. U kunt zich opgeven voor de wandelingen bij Petra Mudde: p.mudde@brielle.nl. De wandeling duurt anderhalf uur. Er kunnen 12 mensen per wandeling mee en vol is vol. De data zijn: maandag 22 juni om 13.30 uur, woensdag 24 juni om 13.00 en 15.00 uur en woensdag 1 juli om 13.00 en 15.00 uur.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws