De video is nu alvast online te bekijken via www.kunstencultuurbrielle.nl
De video is nu alvast online te bekijken via www.kunstencultuurbrielle.nl

Nieuwe korte film Brielse Maskerade online!

Algemeen 181 keer gelezen

De Brielse Maskerade doet mee met de pilot van het project Immaterieel Erfgoed Spotten van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed. Afgelopen 5 december heeft het kenniscentrum gefilmd tijdens de Maskerade.

Het resultaat is een leuk, helder filmpje van de Brielse Maskerade, welke onderdeel vormt van het project. De video is nu alvast online te bekijken via www.kunstencultuurbrielle.nl.

‘Immaterieel Erfgoed Spotten’ maakt immaterieel erfgoed in Nederland het hele jaar door zichtbaar. Levend Immaterieel Erfgoed zoals de Brielse Maskerade kleurt de identiteit van de vestingstad en is normaal alleen op 5 december te zien. Toeristen en inwoners kunnen straks het hele jaar door met hun mobiel een QR-code scannen op gerelateerde plekken in de openbare ruimte. Zij komen dan op het digitale platform terecht, waar als eerste een filmpje over de Maskerade te zien is. Wanneer zij verder scrollen, ontdekken zij foto’s, anekdotes, meer filmpjes en achterliggende verhalen.

De video is tot stand gekomen in samenwerking met Koos Steentjes, de werkgroep Kanonnen & Affuiten, Yvette Robben en Sander Meuldijk, Bureau Tekst & Uitleg, alle andere deelnemers van de Maskerade en Stichting Kunst en Cultuur Brielle. Het digitale platform is in de maak en zal eind 2020 klaar zijn.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws