Foto: Pixabay

Hoeveel premie kost een crematieverzekering per maand?

Algemeen 150 keer gelezen

Na overlijden kun je ervoor kiezen om begraven of gecremeerd te worden. Er zijn mensen die deze keuze overlaten aan hun nabestaanden. Sommige mensen weten echter ook al ver voor hun overlijden of zij begraven of gecremeerd willen worden. Geldt dit ook voor jou? Dan is het zaak om tijdig een passende verzekering af te sluiten. Wanneer je gecremeerd wilt worden, kun je kiezen voor een crematieverzekering. Voordat je een verzekering afsluit, ben je vast en zeker benieuwd naar de hoogte van de premie voor een crematieverzekering. Wij vertellen jou hier waar de kosten van zo’n verzekering van afhankelijk zijn. 

Het verzekerde bedrag
De hoogte van de premie voor een crematieverzekering is allereerst afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag. Bij zo’n verzekering bepaal je zelf namelijk welk bedrag je wilt verzekeren. Hoe hoger het verzekerde bedrag, des te hoger de premie uitvalt. Wil je een crematieverzekering afsluiten? Zorg er dan altijd voor dat je weet welk bedrag je wilt verzekeren. Doe hiervoor eerst wat onderzoek, zodat je weet wat een crematie ongeveer kost. Op deze manier verzeker je het juiste bedrag en voorkom je dat jouw nabestaanden flink bij moeten betalen voor de crematie

De leeftijd van de verzekeringsnemer
Bij een crematieverzekering speelt niet alleen het verzekerde bedrag mee. Ook de leeftijd van de verzekeringnemer is namelijk van belang. Weet je al op jonge leeftijd dat je gecremeerd wilt worden en sluit je direct een crematieverzekering af? Dan betaal je een relatief lage premie. Jonge mensen lopen immers minder risico om te overlijden. Hoe ouder je bent, des te hoger de premie die je maandelijks betaalt voor een crematieverzekering. Op latere leeftijd loop je nou eenmaal meer risico om te overlijden. Voor een verzekeraar brengt dit automatisch ook meer risico’s met zich mee.

Vergelijk crematieverzekeringen
Tot slot speelt de verzekeraar een rol bij het bepalen van de hoogte van de premie voor een crematieverzekering. Bij de ene partij betaal je maandelijks minder premie dan bij de andere. Sluit daarom ook nooit lukraak een crematieverzekering af. Wij raden je aan om altijd eerst een vergelijking te maken tussen de verschillende verzekeraars. Natuurlijk kijk je hierbij naar de prijs, maar vergeet ook niet naar de inhoud van de verzekering te kijken. Door je enkel op de prijs te focussen betaal je weliswaar een lage premie voor een crematieverzekering, maar het is de vraag of je ook goed verzekerd bent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws