Afbeelding
Foto: Pixabay

5 x creatief met behang

Algemeen 542 keer gelezen

Ben je gek op behang of is het iets waar je meer mee wilt doen in je interieur? Behang is heel leuk om creatief mee te zijn, want je hoeft het echt niet alleen voor de muur te gebruiken! Je kunt er veel meer dingen mee doen waardoor je interieur weer een boost krijgt. We noemen een aantal ideeën waar je zo mee aan de slag kunt.

Kastjes behangen

Kastjes behangen? Jazeker! Een kastje behangen is echt een hele leuke manier om het meubel wat op te frissen en een andere look te creëren. Behang bijvoorbeeld de deurtjes van een kastje. Of behang de bovenkant van het kastje. Zo is de kast extra beschermd tegen de dingen die je erop legt! En het leuke is dat je na een aantal seizoenen weer kunt gaan voor een andere behang. Zo lijkt je kastje steeds weer nieuw.

Een nieuw dienblad

Wil je indruk maken met je nieuwe servies set? Zorg dan ook dat je dienblad er mooi bij past. Je kunt het dienblad voorzien van een laagje behang. Of plak er alleen een aantal strookjes of een bepaald patroon op.

Boekenplanken

Als je boekenplanken hebt hangen, kun je die ook bekleden met behang. Helemaal leuk voor een kinderkamer bijvoorbeeld! Als je een paar boekenplanken hebt, geef elke plank dan een ander soort behang. Zorg er wel voor dat alles bij elkaar past, anders krijg je een mengelmoes van kleuren en dat staat dan weer net niet leuk.. Maar zo maak je die witte plankjes opeens een stuk leuker!

Behang in een fotolijstje

Als je een ‘saaie’ witte muur hebt en liever geen behang op de muren doet, dan kun je ook wat behang in fotolijstjes stoppen. Wissel bijvoorbeeld af met behang en foto’s, zo creëer je helemaal een sfeertje rondom de fotomuur.

Behang het fotolijstje zelf

Wat ook een leuk idee is om met fotolijstjes te doen, behang het fotolijstje zelf! Om het jezelf wat makkelijker te maken kun je ervoor kiezen om alleen de voorkant van het lijstje te behangen. Dit scheelt veel werk en ze lijken weer als nieuw!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws