Een gezamenlijk gebakje eten, maar dan net even anders: op afstand via beeldbellen.
Een gezamenlijk gebakje eten, maar dan net even anders: op afstand via beeldbellen.

Sportfondsen Hellevoetsluis tekent 10-jarig contract

Algemeen 326 keer gelezen

Hellevoetsluis - Gemeente Hellevoetsluis en Sportfondsen Hellevoetsluis hebben een nieuw contract getekend. Met deze vernieuwde samenwerking gaat Sportfondsen Hellevoetsluis opnieuw het beheer en invulling van binnensportaccommodaties, Cultuurhuis en Honk- en softbalcomplex verzorgen.

Sportfondsen gaat straks werken vanuit het nieuwe sportcomplex ‘De Eendr8’. De afspraken zijn vastgelegd in een 10-jarig contract.

Exploitatie, beheer en onderhoud
De keuze is opnieuw op Sportfondsen Hellevoetsluis gevallen na een Europese aanbestedingsprocedure. Geïnteresseerde partijen konden zich inschrijven voor de opdracht om de accommodaties te beheren en exploiteren. De gemeente heeft hier duidelijke financiële en maatschappelijke kaders voor opgesteld. Het bedrijfsplan van Sportfondsen sloot hier uiteindelijk het beste op aan. Het unieke van deze opdracht is dat Sportfondsen Hellevoetsluis naast de exploitatie en het beheer ook al het onderhoud van de accommodaties gaat doen.

Innovatief bedrijfsplan
De gemeente heeft volgens eigen zeggen met deze verlening van de samenwerking gekozen voor een partij die vernieuwingen zal gaan doorvoeren waar de inwoners profijt van zullen hebben. "We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking’’, aldus sportwethouder Peter Schop. "Sportfondsen Hellevoetsluis is een partij met de nodige ervaring. Daarnaast tonen zij zich met hun bedrijfsplan innovatief en bereid om met ons sporten in Hellevoetsluis op een goede manier vorm te geven. Als gemeente vinden wij sport en gezondheid een erg belangrijk thema. Het houdt ons niet alleen fit en gezond, maar het heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie. Sport en bewegen brengt onze inwoners bij elkaar, jong en oud. En daar blijven we ons voor inzetten. Samen maken wij werk van sport in Hellevoetsluis!’’.

Nieuw sportcomplex De Eendr8
De bouw van het nieuwe sportcomplex ‘De Eendr8’ wordt bijna afgerond; de oplevering staat gepland in juli. Het complex voldoet volgens de gemeente aan de laatste eisen met allerlei extra’s. In ieder geval is het gebouw voor iedereen zo goed mogelijk toegankelijk is. Het gebouw is gasloos en heeft sterk isolerende wanden, HR+++ glas en voorziet grotendeels in haar eigen energiebehoefte door zonnepanelen en energiezuinige systemen. Sportfondsen verhuist na de oplevering van het pand dan zo snel mogelijk naar het complex. Van hieruit voeren zij hun werkzaamheden in de toekomst uit.Met de oplevering van het sportcentrum en zwembad gaat het bouwproces nog verder. Naast het sportcomplex wordt een nieuwe woonwijk gebouwd en daarnaast wordt er een (Integraal) Kind Centrum gerealiseerd waar opvang en onderwijs samen zullen gaan.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws