Afbeelding
Foto: pixabay.com

Testlocatie corona in Zuidland

Algemeen 4.977 keer gelezen

Zuidland - Het college van B&W van Nissewaard heeft de voormalige milieustraat aan de Kerkweg in Zuidland bij de GGD Rotterdam-Rijnmond aangemeld als testlocatie voor het coronavirus. Dat heeft het college deze week besloten. Uitgangspunt is dat de locatie voor een periode van 12-18 maanden in gebruik zal zijn.

De locatie komt op veel punten tegemoet komt aan de criteria die de GGD Rotterdam-Rijnmond voor een testlocatie heeft geformuleerd. Zo is er voldoende doorstroom van auto’s op het terrein mogelijk, waarmee overlast op de openbare weg voorkomen wordt. Bovendien is de locatie aan de rand van Zuidland goed bereikbaar, zonder voor extra verkeersdrukte in de bebouwde kom te zorgen. Er is kantoor- en opslagruimte beschikbaar, wat noodzakelijk is voor de medewerkers die de testlocatie zullen bemannen. De locatie, waar de milieustraat van de voormalige gemeente Bernisse gevestigd was, biedt veel flexibiliteit en gezien de omvang van de panden en het terrein is de testlocatie makkelijk en snel uit te breiden. 

Eilandlocatie
Gezien de centrale ligging, vlakbij de grootste woonkern op het eiland Voorne-Putten, is de locatie makkelijk toegankelijk voor iedereen op het eiland Voorne-Putten en in de rest van de regio Rotterdam-Rijnmond. De panden op de locatie staan gedeeltelijk leeg, zodat de gemeente en de GGD vrij snel tot de inrichting van de testlocatie over kunnen gaan.

Bijdragen 
Het gemeentebestuur van Nissewaard wil met de testlocatie eraan bijdragen, verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De gemeente streeft ernaar dat iedereen vanaf 12 jaar die klachten heeft die passen bij het coronavirus (hoesten, keelpijn en/of koorts, klachten van neus of keel), zich vanaf 8 juni in Zuidland op afspraak door de GGD kan laten testen. Die krijgt daardoor inzicht in de manier waarop het coronavirus zich onder de bevolking verspreidt. Aan de hand daarvan kan worden bepaald of de getroffen maatregelen nog nodig zijn.

Efficiënt 
Het aantal testen voor de regio Rijnmond is maximaal 1820 per dag. Het is op dit moment moeilijk in te schatten hoeveel bezoekers op deze testlocatie zullen komen. Er zijn vijf testlocaties met acht teststraten en twee mobiele testunits beschikbaar. Eén straat en de twee mobiele units zijn al ingericht. Per teststraat kunnen ruim 100 mensen per dag worden getest. Het werkt beter om mensen op een testlocatie te ontvangen, dan mensen thuis te testen. Het gaat sneller en er kunnen dan meer mensen per dag worden getest. Vooralsnog is de testlocatie geopend op dinsdag t/m zaterdag van maximaal 09.00 – 17.00 uur.

Informatie
Als bewoners meer informatie willen over de locatie en de inrichting ervan, dan kunnen zij contact opnemen met de gemeente, tel. 14 0181. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een landelijk nummer waarop mensen zich kunnen aanmelden. Zodra dat nummer beschikbaar is, wordt dat breed bekend gemaakt. Als men meer wil weten over het proces van testen, dan kan men contact opnemen met de GGD Rotterdam-Rijnmond, tel. 010-4438031.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws