Afbeelding
Foto: Timo van de Berg

Ook Historyland tweede pinksterdag weer open

Algemeen 242 keer gelezen

Hellevoetsluis - "Dit zou ons topseizoen worden met alle nieuwe attracties tot corona roet in het eten gooide. We zijn blij dat we 1 juni weer open mogen. Veiligheid staat voorop en met ons protocol hebben we er alle vertrouwen in om op een verantwoorde wijze onze deuren weer te kunnen openen. We kunnen niet wachten om de blije gezichten van de kinderen weer te zien" vertelt manager Lisa Verhagen.

Het buitenpark van Historyland is met 9 hectare grond groot genoeg om voldoende afstand te kunnen houden. "Buiten mogen we in principe een onbeperkt aantal bezoekers toelaten. We laten geen groepen toe, dus voorlopig nog even geen klassen. Binnen mogen we 50 personen toelaten en dat heeft weer te maken met de oppervlakte van ons gebouw." Het aantal reserveringen loopt mondjesmaat binnen. Verhagen verwacht geen grote drukte tweede pinksterdag. "Je moet reserveren; je kunt niet zomaar aankomen. We houden een deurbeleid aan net als bij de supermarkt; één erin en één eruit. We hebben een andere ingang gemaakt zodat mensen wel gelijk het buitenterrein op kunnen als het binnen te druk is."

In de tijd dat het park gesloten was, is er flink verbouwd en geïnvesteerd in nieuwe attracties. Zo is er een hele nieuwe waterspeelplaats aangelegd met waterspeelbaan met pomp en zand eronder. "Het is nog niet helemaal af, maar er kan wel al lekker mee gespeeld worden." En ook hebben de pratende dino’s hun vaste plek gekregen in het dinopark. Bij de ingang word je zelfs verwelkomd door een indrukwekkende dino die op betaling van een muntje een ei legt, die je mee mag nemen.

Ook de reuzenluiaard, die gekscherend Sid genoemd wordt uit de Ice Age films, pronkt nu met ‘een habitat’. Een waar kunstwerk van kunstenaar Jaap Roos. "De beleving is compleet", aldus Verhagen. Historyland bestaat precies 4 jaar en heeft in de jaren enorm veel bezienswaardigheden toegevoegd. ‘Niet alleen de indrukwekkende collectie in ons museum is uitgebreid, ook buiten hebben we een aantal prachtige eyecatchers’. Zo zijn de avontuurlijke golfbaan en het goudzoekersdorp waar je zelf op zoek kunt naar goud favoriet bij de bezoekers.

Historyland opent op maandag 1 juni om 12.00 uur weer de deuren voor bezoekers met een aantal aanpassingen volgens de RIVM richtlijnen. Het aantal bezoekers binnen in het museum is gereguleerd en er dienen kaarten vooraf online gekocht te worden. Bij te grote drukte kan worden besloten het park te sluiten voor alle nieuwe bezoekers.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws