Combinatiefunctionaris Kelly (op de voorgrond met achter haar de Brinio meiden) laat zien dat het haar geen enkele moeite kost om zelf ook in een spagaat te vallen. Op de achtergrond o.a. Bert van Ravenhorst
Combinatiefunctionaris Kelly (op de voorgrond met achter haar de Brinio meiden) laat zien dat het haar geen enkele moeite kost om zelf ook in een spagaat te vallen. Op de achtergrond o.a. Bert van Ravenhorst

Er wordt weer met veel enthousiasme gesport

Algemeen 339 keer gelezen

Brielle – Met inzet en creativiteit is er in Brielle gezocht naar mogelijkheden om ondanks de Coronacrisis toch door te gaan met sporten. En dat is heel vaak al goed gelukt.

We kunnen dat constateren op een prachtige zonnige, maar winderige, donderdagmiddag tijdens een rondje langs Brielse sportaccommodaties samen met wethouder Bert van Ravenhorst (die o.a. sportzaken in zijn portefeuille heeft), Ad Hart beleidsmedewerker sport en Kelly van Dijk, de combinatiefunctionaris sport in Brielle. Bert van Ravenhorst is erg blij dat verenigingen, sportclubs en scholen daarvoor ontzettend goed samenwerken. Zo gebruikt gymnastiekvereniging Brinio het veldje achter Bravo, geeft sportpraktijk Brielle les op het parkeerterrein bij de buurman, geeft Boxing Godschalk in Zwartewaal les op het openbare speelveld langs de Groene Kruisweg en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Alle creativiteit en enthousiasme doen Bert van Ravenhorst goed. Brielle laat zich op zijn best zien. Ook de jeugd werkt enorm mee. Jeugd komt vaak negatief in het nieuws: ze zouden zich niet voldoende aan de afstand houden, Coronafeestjes organiseren, samenscholen, enz. Hij vindt het daarom goed om te laten zien dat er ook een andere kant is en noemt het voorbeeld van de Brielse zeilschool die wordt gerund door Delftse studenten. Het bestuur van deze zeilschool heeft aangeboden mee te helpen en het resultaat is dat een telefoonlijn is opgezet waarin jongeren contact hebben met ouderen.

Om te laten zien wat voor initiatieven er al zijn, wordt een rondje langs sportende Briellenaren gemaakt, samen met wethouder Bert van Ravenhorst, Ad Hart beleidsmedewerker sport en Kelly van Dijk combinatiefunctionaris sport.

Het begint op het veldje achter jongerencentrum Bravo. Hier verzorgt Brinio bijna dagelijks trainingen. Op het grasveld ligt er een enorme lange turnmat klaar voor de training aan de meiden tot 12 jaar. Leidsters Sanne de Jong en Myarca van de Post (tevens secretaris) vragen hen om hun handen te desinfecteren voor ze beginnen met hun oefeningen op de mat Allemaal gebruiken ze keurig het gereedstaande flesje gel. Vervolgens wordt er met volle inzet gesprongen, worden er salto’s gedraaid en spagaten uitgevoerd.

Bij Sportcentrum Van Unen hebben ze er heel veel voor over om hun lessen toch door te laten gaan. Zo wordt er voor het cycling een groot aantal fietsen naar buiten gesjouwd. Op het moment dat wij komen, heeft Trainer Huub van den Elshout het materiaal klaargezet voor de power pump lessen die daar straks zullen beginnen. De wind waait stevig, maar ook daar wordt aan gewerkt zegt Huub. Het plan is om er een tent op te zetten, die dan wel volgens de voorschriften aan drie zijden open moet kunnen.

Bestuurslid Edwin Wingelaar van VV Brielle vertelt hoe blij iedereen is elkaar weer te zien. Bij voetbal is naast de sportbeleving, ook het samenzijn erg belangrijk. Het valt volgens hem niet mee om oefeningen te verzinnen, die rekening houdend met de 1,5 m afstand en die de deelnemers toch een beetje het gevoel te geven dat ze zinvol bezig zijn. Bij voetballen werk je toch toe naar een doel, en dat is het winnen van een wedstrijd. Maar het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat de competitie weer op gang komt.

Iedereen die een initiatief heeft op het gebied van sport is van harte welkom om dat te komen bespreken met de gemeente of met combinatiefunctionaris Kelly van Dijk. Alle openbare speelvelden mogen worden gebruikt en ook het het Jumbo evenemententerrein, het openbare kunstgrasveld van VV Brielle en het buitenterrein bij Bravo. Bert van Ravenhorst: "Iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen om binnen de door RIVM goedgekeurde regels te blijven. Bijzonder is het trouwens dat er ineens heel veel mensen achter komen dat buitensporten eigenlijk heel leuk is. Ook al ben je geen lid van een sportvereniging, dan kun je via Kelly regelen dat je toch ergens aan mee kunt doen.“ k.vandijk@stichting-push.nl, 0181-316688 - Ad Hart: 0181 471134

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws