Afbeelding
Foto: PR

Bouw Stella Nova is van start gegaan

Algemeen 272 keer gelezen

Spijkenisse - Ondanks de coronacrisis blijft Maasdelta Groep bouwen aan duurzame betaalbare woningen en betere wijken. Gisteren is ABB Bouwgroep gestart met de heiwerkzaamheden voor de eerste fase van de nieuwe woonwijk Stella Nova in Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse. Daarmee is de start bouw van deze herstructureringswijk een feit. Maasdelta biedt in de eerste fase 51 sociale huurwoningen aan, waaronder 7 benedenwoningen, 14 maisonnettes, 8 eengezinswoningen en 22 appartementen. 

De jaren 60 woonwijk Sterrenkwartier Hoog wordt omgetoverd tot een nieuwe, eigentijdse woonomgeving. In de woonwijk worden complexen en woningen gesloopt om plaats te maken voor een mix aan nieuwe woningen. Deze nieuwe woningen betreffen zowel koop- als huurwoningen.

Eerste fase van herstructurering
De vernieuwing van Sterrenkwartier Hoog wordt in vier fasen uitgevoerd. De bewoners van de Uranusstraat en de Kometenstraat hebben in de zomer van 2019 een nieuw onderkomen gevonden. In oktober 2019 zijn 140 woningen gesloopt om plek te maken voor de nieuwe energiezuinige woningen. In Stella Nova worden 51 sociale huurwoningen en 28 koopwoningen gebouwd. De eerste 36 sociale huurwoningen (benedenwoningen, maisonnettes en eengezinswoningen) komen te zijner tijd in de verhuur via Woonnet Rijnmond. Het appartementencomplex met sociale huurwoningen volgt in een later stadium.

Duurzaam
'Door de bouw van deze duurzame woningen wordt een belangrijke stap gezet in het verduurzamen van de wijk Sterrenkwartier Hoog', aldus bestuurder René de Groot van Maasdelta. 'Wij vinden het fijn dat we zelfs in deze tijd door kunnen gaan met het bouwen van voldoende betaalbare woningen.' De opzet van Stella Nova wordt rustig, ruim en groen. De wijk biedt straks een mix aan verschillende woningtypes. Van appartementen met stadse allure tot eengezinswoningen. Zowel starters op de woningmarkt als gezinnen en ouderen kunnen hier de komende jaren hun intrek nemen en fijn wonen.

Planning nieuwbouw
De heiwerkzaamheden duren ongeveer acht weken. Naar verwachting zijn de casco’s van de eerste woningen rond november gereed. De bewoners van de koopwoningen kunnen in het eerste kwartaal van 2021 hun intrek nemen in de nieuwe woningen. De oplevering van de sociale huurwoningen volgt in het tweede kwartaal van 2021. Daarna start de sloop van de woningen in de tweede fase van Sterrenkwartier Hoog.

Huurwoningen en koopwoningen
De sociale huurwoningen worden te zijner tijd te huur aangeboden via Woonnet Rijnmond. Maasdelta kondigt de start verhuur vooraf aan via haar digitale nieuwsbrief en website www.maasdelta.nl. Geïnteresseerden kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief op www.sterrenkwartierhoog.nl. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is het belangrijk om bij www.woonnetrijnmond.nl als woningzoekende ingeschreven te staan. De koopwoningen, waarvan nog enkele waterwoningen te koop zijn, worden aangeboden via www.stellanova-spijkenisse.nl. Via deze website kunnen geïnteresseerden in koopwoningen zich inschrijven voor een nieuwsbrief over de ontwikkelingen in beide fasen.

Nieuwbouw tijdens coronacrisis
Maasdelta blijft onderhouds- en bouwwerkzaamheden uitvoeren, maar alleen als de gezondheid en veiligheid van werknemers en bewoners gegarandeerd is. Zo blijft de kwaliteit van de woningen op peil en dragen we eraan bij dat de werkgelegenheid in de bouw zoveel mogelijk behouden blijft.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws