Afbeelding
Foto: Privé

Fabian Boekholt naar Hellevoetsluis

Algemeen 597 keer gelezen

Hellevoetsluis- Fabian Boekholt is na Richard Zebregs (Brielle), Davy Mierop (SC Feyenoord) en Glenn Stoffers (Vierpolders) de vierde aanwinst van tweedeklasser Hellevoetsluis.

De geboren Hellevoeter begon ooit zijn voetbalcarrière bij stadgenoot FC Vlotbrug en kwam in één seizoen zelfs uit voor twee clubs. Boekholt verhuisde namelijk naar Zierikzee en sloot zich in het Zeeuwse aan bij MEVO, het huidige MZC ’11. Ondertussen voetbalde hij in deze regio voor Excelsior Pernis, omdat zijn vader Cor Boekholt daar ook lid was. Voetballend bij MEVO kreeg Fabian een uitnodiging van JOVZ, de voetbalschool van Dolf Roks en Dennis de Nooijer. Het hoogtepunt daar was het uitkomen op het hoogste niveau met de D-jeugd en de winnende goal maken tegen het grote PSV uit Eindhoven. Na zijn terugkeer bij MZC ’11 voetbalde Fabian, omdat hij toen weer in Hellevoetsluis woonde, ook nog een jaar in de B-jeugd van Nieuwenhoorn.

Na één jaar A-jeugd bij MZC ’11 sloot hij zich aan bij de selectie van het eerste elftal. De 19-jarige Fabian Boekholt was in het voorbije, niet afgesloten, seizoen een vaste basisspeler. De Hellevoeter heeft in Goes het CIOS met succes volbracht en vervolgt dit jaar zijn studie aan het Albeda College in Rotterdam. Boekholt blijft wonen in Hellevoetsluis. Een overstap naar tweedeklasser Hellevoetsluis lag daarom voor de hand, ook omdat zijn vader in het verleden bij Hellevoetsluis heeft gevoetbald. ‘’Na een fijn kennismakingsgesprek met voorzitter Edwin Boogaard en trainer Paul Bestebreur wil ik mij graag bij Hellevoetsluis als voetballer ontwikkelen en met de fanatieke supporters veel mooie voetbalmomenten meemaken’’, aldus liet de talentvolle linksbuiten weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws