Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Voetbalacademy Nissewaard komt eraan

Algemeen 476 keer gelezen

Spijkenisse – Jarenlang waren ze actief bij VV Spijkenisse, maar inmiddels hebben ze allemaal hun weg gevonden als (semi) profvoetballer. Nu slaan Robbert de Vos (FC Emmen), Tom den Boer (Nieuwenhoorn) en Sven Mijnans (Sparta) de handen ineen en hebben ze voetbalacademie Nissewaard opgericht. 

Alex Hordijk

De initiatiefnemers zijn ambitieus. Ze starten deze zomer met een voetbalkamp in Nissewaard bij hun ‘oude’ liefde VV Spijkenisse, maar daar willen ze het niet bij houden. Naast de start in eigen omgeving, willen ze na het eerste kamp uitbreiden.
‘Het idee is al wat ouder. Twee jaar geleden is het al ontstaan. Toen wilden we een kamp organiseren, maar toen gingen de kunstgrasvelden eruit bij VV Spijkenisse', begint Robbert de Vos zijn verhaal. De speler die afgelopen seizoen uitkwam voor Eredivisionist FC Emmen bleef er echter mee in zijn hoofd zitten. ‘Een aantal weken geleden hebben we het idee eigenlijk weer opgepakt. We wilden in deze bijzondere periode toch iets gaan doen voor de kinderen tussen de vijf en twaalf jaar. Het is in de corona tijd nu toch even wat anders, dan de gewone trainingen die lange tijd niet zijn doorgegaan. Wij hebben natuurlijk bij elkaar een aardig netwerk en klopten opnieuw bij VV Spijkenisse aan en die waren positief, net als de mensen bij de Gemeente Nissewaard, die ook bereid is om mee te werken. We hebben van hen met de huidige regels advies gekregen hoe je het zo goed mogelijk kan aanpakken’, vervolgt De Vos. De Spijkenisser heeft met zijn vrienden al uitgedacht hoe die dagen eruit gaan zien. ‘Het wordt een 2-daags kamp. We gaan dan vanaf 9 uur trainen en we gaan dat ook doen zoals een echte prof dat doet, die uren zijn echt op het voetbal gericht. Na de lunch gaan we dan partijen spelen en we willen graag een profvoetballer laten langskomen. Ik kan nu nog niet zeggen wie dat zal zijn. Het moeten vooral twee leuke dagen voor de kinderen tussen vijf en twaalf jaar’, aldus Robbert de Vos.

Doel
Het kamp moet op 27 en 28 juli bij VV Spijkenisse worden gehouden, maar daar blijft het wat de organisatie niet bij. ‘Het ligt er natuurlijk aan hoeveel aanmeldingen we krijgen. Ik hoop op minimaal 75 deelnemers, maar als het er veel meer worden dan kunnen we ook nog een extra kamp doen op 29 en 30 juli. Als het goed gaat dan willen we daarna met de academy bijvoorbeeld twee zondagen in de maand iets gaan organiseren en later willen we dit ook aanbieden bij andere clubs op het eiland Voorne Putten en het lijkt me ook leuk om dit bij de campings te organiseren’, gaat Robbert de Vos verder. De kosten voor het voetbalkamp zullen rond 90 euro liggen. Kijk voor meer informatie en inschrijving: www.voetbalacademynissewaard.nl.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws