Afbeelding
Adri de Ruiter

Vuilstort bij Haringvlietdam?

Algemeen 375 keer gelezen

Hellevoetsluis - Een van onze lezers stuitte afgelopen zondag op illegaal gedumpt afval bij het grasveld bij de Haringvlietdam. "Misschien dat men het te druk vond bij de vuilstort, maar je kan het niet maken om het zo in de natuur te storten."

En zo is het natuurlijk ook. De tocht naar de milieustraat blijkt voor sommigen een te grote uitdaging. Er wordt op de vreemdste plekken grof vuil achtergelaten. Zo stapelde een man enige tijd geleden aan de rand van de parkeerplaats van winkelcentrum de Struytse Hoeck een stapel tuintegels op om ze vervolgens achter te laten. Waarom deze meneer ervoor kiest dat het makkelijker is om ze, clandestien op een parkeerplaats te dumpen, in plaats van even naar de vuilstort te brengen is en blijft een raadsel. Het kost een paar centen om verbouwingsafval weg te brengen, maar dat bij de plannen voor de verbouwing van huis of tuin op te tellen is voor sommigen toch teveel van het goede. Navraag bij de Milieustraat leert dat de verwerking van verbouwingsafval duurder waardoor er dus voor betaald worden naast het gebruikelijke bedrag wat inwoners betalen aan afvalstoffenheffing. 

Schattingen over zwerfafval lopen inmiddels uiteen van 50 tot 300 miljoen kilo per jaar. De schade voor de natuur is aanzienlijk, net als de kosten om alles op te ruimen. Kosten die veelal voor rekening komen van de terreinbeheerders. Staatsbosbeheer schat de totale jaarlijkse kosten voor schoonmaak op ongeveer een 0,5 miljoen euro.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws