Er worden al regelmatig samen activiteiten georganiseerd.
Er worden al regelmatig samen activiteiten georganiseerd. Archieffoto: Foto-Ok.nl

De Toermalijn en De Bron gaan samenwerken

Algemeen 372 keer gelezen

Spijkenisse - De obs De Toermalijn en cbs De Bron in Spijkenisse zijn van plan om vanaf 1 augustus dit jaar verder te gaan als samenwerkingsschool, die gevestigd zal zijn aan de Vlasdreef.

De gemeente Nissewaard heeft positief tegenover deze fusie maar vraagt wel aandacht voor de diversiteit van het onderwijsaanbod. Wethouder Wouter Struijk: 'We zouden dan ook graag zien dat de samenwerkingsschool aan De Vlasdreef straks volop ruimte biedt aan de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden die in de wijk leven.' Met de ontwikkeling van de zogenoemde wijkscholen verwacht het college, dat alle kinderen in de wijk kwalitatief goed onderwijs krijgen dat aansluit op de identiteit van de betreffende wijk.

De beide scholen werken al jaren intensief samen. De ontwikkeling van de samenwerkingsschool past in de ambitie van de schoolbesturen Prokind en VCPO om vitale wijkscholen te ontwikkelen, afgestemd op de wijkpopulatie. De beide scholen zijn letterlijk met elkaar verbonden. Eén school biedt meer ruimte voor een optimale bezetting van de beide schoolgebouwen. Bovendien biedt de gezamenlijke huisvesting voordelen als op termijn vervanging aan de orde komt. De medezeggenschapsraden van beide scholen en de ouders is ook om advies gevraagd.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws