Afbeelding
Foto: gemeente Nissewaard

Medaille voor kanjers in onderwijs/kinderopvang

Algemeen 308 keer gelezen

Nissewaard - Alle gemeenten op Voorne-Putten zetten vandaag de leerkrachten van het basisonderwijs en medewerkers van de kinderopvang in het zonnetje. Zij ontvingen een medaille als blijk van waardering voor hun inzet in de periode dat de basisscholen en de kinderopvang hun deuren vanwege de coronacrisis noodgedwongen moesten sluiten. 

Wethouder Wouter Struijk reikte de eerste medailles in Nissewaard uit op basisschool Jan Campert en kinderopvangorganisatie RDV Kids.

Kanjers
De basisscholen gingen half maart dicht. Toch beleven de kinderen onderwijs ontvangen dankzij de inzet van digitale middelen, zoals laptops en Ipads. Maar het belangrijkste was dat de leerkrachten alles op alles zetten om lesmateriaal geschikt te maken voor thuisonderwijs. Het face-to-facecontact met de kinderen werd natuurlijk gemist en de omstandigheden waren niet altijd optimaal. Toch verdienen de leerkrachten en medewerkers van de kinderopvang deze medaille als geen ander. Wethouder Struijk: 'Onze dank voor hun tomeloze inzet van deze kanjers is groot. Als je ziet wat scholen en kinderopvang in korte tijd vanaf half maart voor elkaar hebben gekregen, kun je daar alleen maar heel veel waardering voor opbrengen.'

Opvang
Samen met de kinderopvangorganisaties zorgden de basisscholen er ook nog voor dat kinderen van ouders met vitale beroepen toch opgevangen konden worden tijdens de sluiting. Die samenwerking zorgde ervoor dat alle kinderen een plekje kregen die thuis niet opgevangen konden worden. Het vroeg heel wat improvisatievermogen en flexibiliteit van de scholen én de kinderopvangorganisaties. Door elkaar steeds op te zoeken, te spreken en gezamenlijk op zoek te gaan naar oplossingen, konden grote problemen voor ouders en kinderen voorkomen worden.

Samenwerking
Struijk is vooral trots op de mate van samenwerking die zowel scholen als kinderopvangorganisaties de afgelopen weken aan de dag hebben gelegd: 'Het is mooi om te zien dat die samenwerking in deze verwarrende periode toch heel snel en effectief tot stand kwam. Dat is pure winst voor alle partijen en natuurlijk voor de kinderen. Niemand viel tussen de wal en het schip en zo hoort dat in een tijd als deze ook te gaan. Ik ben blij voor de kinderen, leerkrachten en medewerkers van de kinderopvang dat de scholen vorige week weer gedeeltelijk geopend zijn. Maar ik wilde onze waardering en respect op deze manier laten blijken aan de professionals die in de periode daarvoor fantastisch werk hebben gedaan.' De medaille met de inscriptie ‘je bent een kanjer’ werd symbolisch op obs Jan Campert en RDV Kids bij alle leerkrachten en medewerkers omgehangen. De andere scholen en kinderopvanglocaties krijgen de medaille in de loop van deze week bezorgd.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws