De dames staan te popelen om samen weer voluit te gaan zingen.
De dames staan te popelen om samen weer voluit te gaan zingen. Foto: PR

Helvoets Dameskoor 50 jaar, oproep oud-leden

Algemeen 475 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het Helvoets Dameskoor bestaat dit jaar 50 jaar. Het koor is 50 jaar jong en biedt de leden even weg te zijn uit de sleur van de dag. Zingen is een heerlijke ontspanning, dat kunnen de leden van het koor voluit beamen.

In 1970 is het koor gestart als onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen (sinds 2005 NVVH-Vrouwennetwerk). In 1979 is het koor verzelfstandigd en een jaar later trad men op onder de naam Helvoets Dameskoor. Hannie de Swart, voorzitter van het Helvoets Dameskoor is al ruim veertig jaar lid, zij vertelt: "Ons koor zingt niet alleen, maar wij zijn een echte vereniging. De leden hebben echt oog voor elkaar en in deze rare tijd is het best wel eens moeilijk goed contact te houden. Dus bellen we elkaar regelmatig en hebben we via internet contact."

Er was voor dit jaar een programma opgesteld. Het geplande kleine concert met aansluitend een receptie is verschoven naar 10 oktober aanstaande. Dan hoopt het dameskoor leden, oud-leden en genodigden te kunnen ontvangen in de Petrakerk te Hellevoetsluis. Uiteraard is dit alles onder voorbehoud, dat zal iedereen begrijpen.

Oproep
Het Helvoets Dameskoor is nog op zoek naar oud-leden, die het leuk vinden om samen het 50-jarig jubileum te vieren. Als u oud-lid bent en/of een ander oud-lid kent, dat ook interesse heeft om het concert bij te wonen geef dan het huidige adres door aan de secretaris Yvonne van Kints. Bij voorkeur via email secr.helvoetsdameskoor@gmail.com of anders telefonisch: 06-33728021.

Normaal gesproken wordt er op donderdagavond van 19.45 – 22.00 uur gerepeteerd in het Verenigingsgebouw van Muziekvereniging VoornePutten aan het Achterdorp in Nieuwenhoorn. Voor dirigent Marco Oudshoorn (sinds 2012 verbonden aan het koor) is het een hele uitdaging om de koorleden de nieuwe partijen aan te bieden in deze tijd. Hannie de Swart daarover: "Het virus brengt ons in dit geval ook iets positiefs, want een lang gekoesterde wens was om ook via internet te kunnen oefenen. Door de crisis is deze mogelijkheid nu beschikbaar gemaakt en onze dirigent stuurt nu in samenwerking met pianist Marcel van Gameren wekelijks de youtube-link door waarmee de leden hun partij kunnen oefenen. En, de leden die ik er over heb gesproken zijn er enthousiast over."

Jubileumconcert
Onder voorbehoud zal op zaterdag 7 november een jubileumconcert in de Petrakerk gegeven worden. Zeker niet de minsten werken mee aan dit evenement. Zo verzorgt Duo Mu-Chique, violist Nathan Hol en accordeonist Martin Boskamp, een optreden. Verder zal zangeres Priscilla Pfalz samen met pianist Gijs van Winkelhof optreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws