Een mooi gebaar van een lokaal bedrijf voor zorginstellingen.
Een mooi gebaar van een lokaal bedrijf voor zorginstellingen.

Helvoet doneert gezichtsmaskers voor de zorg

Algemeen 417 keer gelezen

Hellevoetsluis - Helvoet Rubber & Plastic Technologies B.V. is altijd een beetje een mysterie voor de inwoners van Hellevoetsluis. Het bedrijf is bij velen nog steeds bekend als de Rubberfabriek; een naam die de lading al lang niet meer dekt.

"We maken tegenwoordig vooral precisie-onderdelen voor de automative industrie en voor medische toepassingen" vertelt Ruud Kraaij accountmanager. "De onderdelen die wij maken vormen meestal een niet-zichtbaar onderdeel van een groter geheel."

We spreken Ruud over de actie die Helvoet heeft opgezet om de zorg te steunen. "Wij willen als bedrijf iets kunnen bijdragen aan de situatie rondom de coronacrisis. Daarom gaan we in ieder geval 10.000 gezichtsmaskers produceren voor de zorg. Onze grondstofleverancier en Mitsubishi, de fabrikant van de folie voor gezichtsbescherming, stellen gratis materiaal ter beschikking en wij zullen de maskers gaan produceren. Hiermee willen we vooral de lokale zorginstellingen ondersteunen. We gaan in ieder geval gezichtsbeschermingsmaskers schenken aan het Maasstadziekenhuis en het Ikaziaziekenhuis." En ook hulporganisatie Dorcas, met 40 kringloopwinkels in Nederland en veel oudere vrijwilligers die weer graag aan de slag willen, zal een donatie van Helvoet ontvangen.

Lokale zorginstellingen, niet alleen ziekenhuizen maar ook bijvoorbeeld thuiszorg, die in aanmerking willen komen voor gezichtsmaskers kunnen een e-mail sturen naar strongertogether@helvoet.com

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws