Het diamanten paar werd overladen met bloemen.
Het diamanten paar werd overladen met bloemen. Foto: Foto-OK.nl

Vlam in de pan in het cafetaria werd diamant

Actueel 345 keer gelezen

Hekelingen – Gisteren vierde echtpaar Visbeen-de Wild hun 60-jarig huwelijksjubileum. Ondanks dat de diamanten huwelijksdag noodgedwongen thuis gevierd werd, werd het toch een mooie en bijzondere dag voor de inmiddels respectievelijk 78- en 91-jarige Corrie en Henk.

Het bruidspaar werd overladen met bloemen en kaarten en om beurten en op afstand, kwamen kinderen en kleinkinderen bij hen langs. Ook werd er een door hun kleindochter gemaakt spandoek met daarop felicitaties in de tuin gehangen. Burgemeester Van Oosten feliciteerde het diamanten paar per telefoon.

Corrie en Henk woonden allebei in Rotterdam-Zuid toen ze elkaar in het cafetaria op het Amelandseplein ontmoetten. Corrie had er een bijbaantje in de bediening. Henk vond die leuke serveerster wel wat; het klikte tussen de twee en er werd een afspraakje gemaakt. Corrie was toen nog maar 16 en Henk 12 jaar ouder. Maar de liefde groeide, waarna twee jaar later de trouwerij in Rotterdam volgde. Ze kregen een huurhuis in Rotterdam-West en betrokken drie jaar later het huis waar tot dan toe de opa van mevrouw Visbeen had gewoond. Corrie en Henk kregen twee kinderen en inmiddels zijn ze de trotse (over)grootouders van vier klein- en twee achterkleinkinderen.

In 1977 verhuisde de familie naar Spijkenisse. 'De buurt werd steeds minder en zo kwamen we in Spijkenisse terecht', vertelt Corrie. Ook woonde het diamanten paar een heel aantal jaren op een boot. 'We hadden altijd al een klein bootje waarmee we er af en toe op uit trokken. Later hadden we de woonboot die eerst een aantal jaren in Brielle en daarna tussen Geervliet en Spijkenisse lag.' Zo'n dertig jaar geleden betrok het paar een woning in Hekelingen.

Corrie is geboren en getogen in Rotterdam. Ze ging naar de naar de mulo om vervolgens op kantoor bij de Holland-Amerika Lijn te gaan werken. Later werkte ze nog enige jaren als verkoopster bij Hema Zuidplein. De wieg van Henk stond in Dirksland. Hij ging naar de ambachtsschool maar kon deze vanwege de oorlog niet afmaken. Hij werkte eerst bij de plantsoenendienst in Rotterdam en werd later elektromonteur. Daarna werkte hij onder andere op scheepswerven, in de bouw en als vrachtwagen- en taxichauffeur. Toen hij begin 60 was, ging hij met vroegpensioen.

Op vakanties werd vele jaren met de tent gekampeerd. Later werd die verruild voor een toercaravan waarmee onder andere Frankrijk, Duitsland en België werden aangedaan. Corrie en Henk gingen ook wel eens op wintersportvakantie naar Oostenrijk waar beiden gingen skiën. Tegenwoordig speelt Corrie graag een spelletje op de laptop, maar doet het diamanten paar het verder rustig aan. De zestig huwelijksjaren zijn volgens het stel voorbij gevlogen, maar ze hopen er samen toch nog een paar mooie jaren aan vast te mogen knopen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws