Afbeelding

Positief coronanieuws: 86-jarige Hellevoeter genezen van corona

Actueel 675 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vind je dat ik afgevallen ben? Toen zoon Rob en echtgenote Wil de heer Overgaauw ophaalden bij het revalidatiecentrum Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk, waren dit de eerste woorden die Jan Overgaauw sprak richting zijn vrouw.

"Nou,dat valt best mee hoor", sprak Wil om haar man daarna te omhelzen. Opa Jan is weer thuis! "Wat een rollercoaster was het", verzucht dochter Carla Overgaauw als we haar bellen om te vragen hoe het met haar vader is. "Het begon allemaal op 3 februari, toen mijn vader met de ambulance naar Dirksland werd gebracht. Vervolgens waren we blij dat er op 12 februari in Nieuw Rijsenburgh een plekje voor hem vrij was om te revalideren. We werden daar fantastisch opgevangen en mijn vader is er prima verzorgd. Alles verliep voorspoedig tot het Covid-19 virus het zorgcentrum bereikte en mijn vader ziek werd. Hij zat daar alleen in zijn kamer en we konden alleen naar hem zwaaien. Beeldbellen lukte niet zo goed, dus we hadden alleen een telefoontje voor hem. En toen we op 1 april bericht kregen dat het slechter met hem ging, vreesden we voor het ergste."

Carla vervolgt haar verhaal: "Wonder boven wonder belde mijn vader ons twee dagen later op met de woorden 'ik ben er weer'. De koorts was gezakt en daarna was het wachten tot hij uiteindelijk vorige week naar huis mocht." Op de vraag hoe haar vader de zes weken isolatie heeft ervaren reageert Carla: "Ik heb aan mijn vader gevraagd hoe hij het vond om daar al die weken alleen in zijn kamer te zitten. Hij antwoordde dat hij gewoon rustig heeft gezeten en zich had neergelegd bij de situatie. Het vervelendst vond hij het om in de krant te lezen wie van zijn medebewoners was overleden." (Zoals bekend heeft het virus tot veel besmettingen geleid in Nieuw Rijsenburgh en met een aantal van deze mensen had de heer Overgaauw kennisgemaakt tijdens het gezamenlijke diner, toen de ziekte nog niet rondwaarde).

In de tussentijd zat echtgenote Wil alleen thuis. Dat waren moeilijke weken, want alles bij elkaar heeft ze twaalf weken vrijwel alleen gezeten. Maar gelukkig heeft ze afgelopen vrijdag weer het favoriete kostje van haar man kunnen koken: een prakkie witlof. Natuurlijk spreken we de heer Overgaauw ook zelf kort: "Het gaat best goed met me, ademen gaat prima, alleen ben ik nog een beetje zwakjes. Maar, met fysiotherapie kom ik er wel bovenop hoor, maak je geen zorgen."

Het echtpaar was 11 april ook nog eens 63 jaar getrouwd. Op onze vraag of er later nog een feest komt reageert de heer Overgaauw nuchter: "Nou nee hoor, 63 jaar is toch geen getal voor een feest? Dat komt over twee jaar wel weer. Ik heb trouwens nog wel van de burgemeester een mooie kaart ontvangen, dat was erg attent." Omdat Jan en Wil in de maand februari beiden de leeftijd van 86 jaar hebben bereikt, was er reden voor de hele familie om elkaar maar liefst vijf keer te feliciteren: natuurlijk als eerste met de thuiskomst van Jan, vervolgens met het huwelijksfeest, de twee verjaardagen én de verjaardag van de koning, op de dag dat wij hen spreken!

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws