Janny en Henk zijn al 60 jaar een paar.
Janny en Henk zijn al 60 jaar een paar. Foto: Foto-OK.nl

Diamanten felicitaties vanuit hoogwerker

Algemeen 2.231 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag vierde echtpaar Schipper-Holster hun 60-jarig huwelijksjubileum. Omdat, vanwege de coronacrisis, Janny en Henk zich er al bij neergelegd hadden dat dit niet uitgebreid met familie en vrienden gevierd zou kunnen worden, was de door hun dochter georganiseerde verrassing des te groter.

Zij benaderde de firma EQ-Rent die voor een hoogwerker zorgde van waaruit dochter José het paar met 60 rozen feliciteerde. Ook burgemeester Van Oosten bracht bruid en bruidegom bij hen thuis voor de deur op gepaste afstand zijn felicitaties over. Aan duo Tijdloos werd gevraagd om het diamanten paar toe te zingen. En zo werd het toch nog een onvergetelijke dag.

Janny (80) en Henk (81) zijn beiden geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Ze kenden elkaar al omdat de broer van Janny getrouwd was met de zus van Henk. In 1958, de tijd dat Henk zijn militaire dienstplicht bij de Marine vervulde, kwamen ze elkaar tegen op straat. 'We vonden elkaar wel leuk', vertelt mevrouw Schipper. Vervolgens maakte Henk er werk van en begon hij Janny kaartjes te sturen. Een afspraakje volgde en de liefde tussen de twee, toen 18 en 19 jaar, groeide.

Mevrouw Schipper werkte in die tijd bij de Gilda snoepfabriek in de Rotterdamse Spaanse Polder. Meneer Schipper ging na de lagere school aan de slag als constructiebankwerker bij kranenbouwbedrijf Nellen aan de Sluisjesdijk. Na de militaire dienst werkte hij vervolgens 38 jaar in de Rotterdamse haven als kraanmachinist bij Seaport Terminals. Op z'n 55ste ging hij met vroegpensioen.

Het paar trouwde in Rotterdam en ging daarna inwonen bij de ouders van Janny in Pendrecht (Charlois). Toen hun dochter vijf maanden was, werd een eigen woning in Rotterdam-Zuid betrokken. Zes jaar later verhuisde de familie, inmiddels uitgebreid met een zoon, naar een maisonnette woning in Hoogvliet en later naar de Zalmplaat. Inmiddels wonen Janny en Henk alweer 35 jaar in Spijkenisse en kijken ze nu vanuit hun appartement uit over de Oude Maas. Ze zijn de trotse (over)grootouders van drie klein- en evenzoveel achterkleinkinderen.

Met vakanties werd veelal gekampeerd en stond het paar vele jaren met de caravan op de camping in Leersum. Tien jaar geleden werd de caravan van de hand gedaan en werden daarna vliegvakanties naar onder andere de Algarve in Portugal gemaakt. Henk is altijd heel sportief geweest; hij tenniste tot z'n 80ste en deed aan wielrennen. Nu gaat hij nog graag vissen. Samen gaat het paar graag wandelen. Beiden zijn actief op de IPad en Henk kan ook overweg met de computer. Dat komt goed van pas, zeker nu ze momenteel de kinderen en kleinkinderen niet kunnen zien. Het paar vertelde het samen nog altijd heel erg goed te hebben. 'We hebben geen moeite om dat vol te houden!'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws