Afbeelding
Archieffoto: Wil van Balen

Wettelijke procedure voor gemeente Voorne opgestart

Actueel 660 keer gelezen

Hellevoetsluis - De kogel is nu echt door de kerk. De gemeenteraden van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne besloten woensdagavond om vanaf 1 januari 2023 een nieuwe gemeente te willen vormen en voor deze fusie nu de wettelijke procedure op te starten.

De volgende stap is het opstellen van een herindelingsontwerp door de gezamenlijke gemeenten. Hierin worden alle betrokken partijen meegenomen; de raden, colleges, medewerkers, inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De drie gemeenten vinden het  wel belangrijk om de samenleving actief te betrekken bij het fusieproces. Het herindelingsontwerp dient eind dit jaar in concept gereed te zijn. Ook maken de drie gemeenten gezamenlijk een plan van aanpak voor de fusie. Deze wordt eind mei aangeboden aan de gemeenteraden. Daarnaast hebben de gemeenteraden gevraagd om een zogenaamd 'due diligence' onderzoek. Dit is een diepgaand onderzoek naar de financiële en organisatorische situatie van de drie gemeenten.

Op 1 januari 2023 is gemeente Voorne een feit.  De gemeenteraadsverkiezingen zullen echter voorafgaand aan de start van fusie  in november 2022 gehouden worden. 

In verband met de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus vonden de raadsvergaderingen plaats zonder publiek. Inwoners konden de vergadering wel zoals altijd volgen via de websites van de gemeenten.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws