Afbeelding
Foto: Wil van Balen

EBS neemt ook maatregelen: stap niet voor in de bus

Actueel 660 keer gelezen

Regio - Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de rijksoverheid op 12 maart hebben de OV-bedrijven aanvullende maatregelen genomen.  Hieronder zie je wat dat betekent voor reizigers.

100 personen-regel geldt niet voor OV 
De overheid heeft mensen opgeroepen thuis te blijven bij geringe gezondheidsklachten. Ook mogen er niet meer dan 100 personen tegelijk op één plek zijn. De regel van 100 personen is van toepassing op evenementen/bijeenkomsten en geldt niet voor het openbaar vervoer. 

In de bus: niet voor instappen
EBS vraagt reizigers om tot nader order niet meer voor in de bus te stappen. Stap in bij de volgende deur en check daar in. Dat vermindert het aantal contactmomenten tussen chauffeur en passagiers. 

Dienstregeling
Vooralsnog wordt de dienstregeling niet aangepast. Wel monitort de vervoerder het verloop per dag en past de dienstregeling aan waar en wanneer dat nodig is.

Betaal met OV-chipkaart, bankpas/PIN
Tijdens controlerondes vraagt de controleur je om zelf je ticket/telefoon voor de kaartlezer te houden. Zo hoeven de medewerkers voor het controleren van de tickets in de bus geen tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen.

Je blijft zelf verantwoordelijk voor het in- en uitchecken tijdens de reis. Betaal zoveel mogelijk met  OV-chipkaart of bankpas/pin te betalen voor je vervoerbewijs. In de bus, maar ook bij service- en verkooppunten. Als het niet anders kan, kun je bij de verkooppunten wel met contant geld betalen. Hand tot hand contact wordt bij betaling met contant geld of het kopen van een kaartje bij de chauffeur zoveel mogelijk vermeden. 

Verdere maatregelen tegen het virus

Als het gaat om maatregelen volgt EBS de lijn van de overheid en het RIVM.  Op dit moment adviseert het RIVM om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven. Dit betekent:

* was je handen regelmatig

* hoest en nies in je elleboog

* gebruik papieren zakdoekjes

* Hand-op-hand contact beperken

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws