Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Tijdens spits iedere drie minuten van P+R de Dome naar metro Centrum

Actueel 360 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Igor Bal gaf vanmiddag samen met Roger Demkes, directeur van de Verkeersonderneming, de aftrap voor de proef met de mobiliteitshub Park+Ride op het naast kerkgebouw de Dome gelegen parkeerplaats aan de C. Villeriuslaan. Mobiliteitshub is de benaming voor een plek waar verschillende vormen van vervoer samenkomen.

Het doel is om automobilisten te verleiden te parkeren op deze P+R en hier over te stappen op de bus die in de spitsuren voortaan iedere drie minuten vanaf de naast het parkeerterrein gelegen bushalte naar metrostation Spijkenisse Centrum rijdt. Op de naastgelegen Groene Kruisweg worden automobilisten met opvallende borden attent gemaakt op de nieuwe mogelijkheid om hier in plaats van op de 's morgens vroeg al overvolle P+R bij de drie Spijkenisser metrostations te parkeren. En zo dankzij de snelle busverbinding tóch vlot met het openbaar vervoer het werk te kunnen bereiken.

Demkes prees de gemeente Nissewaard voor onder andere met deze nieuwe mobiliteitshub werk te maken van verbetering van de bereikbaarheid. Enkele weken geleden werd in dit kader door Rijkswaterstaat met een proef met brugopeningsvoorspelling op dynamisch route-informatiepanelen bij de Botlek- en Spijkenisserbrug gestart. De P+R mobiliteitshub-proef duurt een half jaar en wordt hierna bij voldoende succes blijvend. De P+R is bereikbaar vanaf de Groene Kruisweg; inrit bij de stoplichten tussen het Baljuwplein en de kruising Winston Churchilllaan/ Hekelingseweg.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws