Helius laat zien in hoofdklasse thuis te horen

Actueel 109 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hoewel de degradatie naar de eerste klasse bijna een feit is, laten de handballers van Helius middels een 21-20 (12-11) overwinning tegen US 2 zien in de hoofdklasse thuis te horen.

Pech en personele problemen in de eerste helft van het seizoen zijn er de oorzaak van dat de Hellevoeters de laatste plaats in de hoofdklasse A niet meer kunnen ontlopen. ''Het gaat best lekker, verloren in de eerste helft van de competitie bijna alle wedstrijden met een klein verschil. Het was allemaal net niet, maar momenteel vallen de ballen wel goed. We horen op dit niveau thuis, maar helaas'', aldus coach Martijn Luijendijk. De scheidsrechter speelde in de wedstrijd tegen de club uit Utrecht met foute beslissingen aan beide zijden een hoofdrol. ''Het was daarom geen leuke wedstrijd. We wogen gelijk tegen elkaar op, waarin wij, maar ook US een marge van drie punten niet konden vasthouden. Wij hebben dat ene puntje voorsprong nu wel behouden. Ik ben niet alleen blij met de punten, maar ook blij dat we niets hoeven onder te doen voor welke tegenstander dan ook. Alleen Groene Ster, waar we aanstaande zaterdag tegen spelen, is een klasse apart.''

Helius: Laurens Luijendijk; Tijmen Bestebreurtje, Michael van der Leijden (4 keer), Nick Mathijs (3 keer), Reinoud Bestebreurtje (3 keer), Bas van den Heuvel (7 keer), Jeremy Bekker (1 keer), Yannick Zwaan (2 keer), Jeffrey Prins, Taco van der Kooij (1 keer).