Jump '80 wint uit verloren positie topper tegen Argon

Actueel 280 keer gelezen

Hellevoetsluis- De basketballers van Jump '80 hebben afgelopen zaterdag het onmogelijke gepresteerd door de topper tegen Argon in een zinderende Fazant na een 20-43 achterstand bij rust in de tweede helft op een spectaculaire om te buigen in een 66-64 (7-18, 13-25 (20-43), 25-13, 21-8) overwinning.

''Ik loop als speler en coach al heel lang mee in de basketbalwereld, maar een wedstrijd als tegen Argon heb ik nog nooit eerder meegemaakt'', sprak coach Ronald de Rijke zijn verbazing uit over de topper in de tweede klasse B. ''We werden in de eerste helft helemaal zoek gespeeld door een fantastisch Argon, dat agressief vanuit de organisatie veel druk zette en alle ballen binnen zag vliegen. Wij speelden slecht, te traag en te individueel en de ballen vielen er niet in. Je zag de koppies in de pauze al hangen. Ik heb tegen de mannen gezegd of vernederd te willen worden in eigen thuishal of in de tweede helft met energie en trots het beste van de wedstrijd te willen maken. Ik heb in de tweede helft wat meer lengte uit de wedstrijd genomen voor de kleinere mannen. We begonnen met hard verdedigen, kwamen in het derde kwart terug tot 11 punten en je zag het geloof weer in de ploeg terugkeren, terwijl bij Argon enige paniek viel te bespeuren. Bij 58-58 werd het spannend en namen met 60-58 en van af 62-60 de voorsprong. Die hebben we met lange aanvallen niet meer uit handen gegeven. De ploeg heeft bij een forse achterstand de wil getoond door met keihard werken, en gemakzucht bij de tegenstander, de wedstrijd op een ongeloofwaardige manier over de streep te trekken. Dit heb ik echt nog nooit gezien. In de eerste helft zaten we geen moment in de wedstrijd, Argon had op elke wissel in ons team een antwoord. Wij hebben de ruggen gerecht en ik dacht na een bar slechte eerste helft alleen aan schade beperking, maar het team keerde in het tweede deel met een formidabele sprint volledig terug in de wedstrijd. We blijven dus meedoen om het kampioenschap. Ik kan me voorstellen dat het voor de mensen van Argon een vervelende terugreis naar Mijdrecht is geworden.'' Kilian Wijers liep in het vierde kwart tegen zijn vijfde p-tje aan. Jump '80 speelt aanstaande zaterdag in De Mammoet in Gouda tegen Bouncers Basketbal 3.

Jump '80: Nick Julian de Kok (14 pnt.), Demian Dortmundt, Mark van der Lugt, Stefan de Rijke (2 pnt.), Yorick van der Klei (8 pnt.), Mark de Romph (5 pnt.), Olaf Schreiber, Jaimie van der Klei (8 pnt.), Kevin de Kok (2 pnt.), Pieter den Braber (17 pnt.), Kilian Wijers (10 pnt.).