Afbeelding
Foto: PR

Brons op EK Duathlon voor Kim van ’t Verlaat

Sport 108 keer gelezen

Punta Umbria (Spanje) - In het Spaanse Punta Umbria pakte Kim van 't Verlaat in een klein, maar sterk bezet deelnemersveld de bronzen plak op de Europese Kampioenschappen Duathlon.

De Spaanse atletes zorgden ervoor dat in de eerste run van 5km het deelnemersveld al aardig uit elkaar werd getrokken. De latere nummers 1 en 2 stapten dan ook als eerste op de fiets. Kim moest een achterstand van 50 seconden goedmaken op het technische, lastige fietsparcours van 20 km. Samen met de Zwitserse Marilena Kuster reed ze na twee van de vier fietsrondes het gat dicht naar de twee koploopsters. De kopgroep van 4 bleef, ondanks pogingen om weg te fietsen van Kim, intact waardoor de ereprijzen verdeeld zouden worden in de afsluitende run van 2,5km.

Met een snelle wissel begon Kim als het eerste aan het laatste looponderdeel. De Spaanse atletes, die in de eerste run ook al snel waren, kwamen er nog voorbij, maar de Zwitserse kon de triatlete van TVS'90 door een sterke loop achter houden en pakte zo een knappe derde plek, haar eerste podium op een grote internationale wedstrijd.

Uitslag:

  1. Carla Dominquez Torner (SP)1:02:34
  2. Maria Casals Mojica (SP)1:02:56
  3. Kim van 't Verlaat (NED)1:03:28

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws