SC Botlek kwam zaterdag bij HBSS niet verder dan 2-2. Daar heeft de club niet veel aan. Archieffoto: Peter de Jong

SC Botlek heeft te weinig aan punt bij HBSS

Sport 174 keer gelezen

Schiedam – SC Botlek is er zaterdag in geslaagd een punt binnen te slepen in het duel tegen HBSS. Wonnen de Schiedammers twee weken geleden nog het duel in Spijkenisse met 1-4, dit keer kwam men tot een puntendeling 2-2 (1-1).

Het leek er enige tijd naar uit te zien dat de volle winst naar Spijkenisse kon worden meegenomen, maar ruim in de extra tijd wist HBSS toch nog de gelijkmaker te produceren. Aan het punt heeft SC Botlek niet veel gezien de laatste plaats die het op de ranglijst inneemt.

Zuur
Dankzij een strafschop kwam de thuisploeg op 1-0, maar het was Jermaine van Pijkeren die kort voor het rustsignaal de 1-0 wist aan te tekenen. Dat leek ook lange tijd de uitslag te worden, maar in de laatste minuut was het Randy de Macker die SC Botlek de winst leek te brengen. Zeven minuten in de extra tijd kwam alsnog de gelijkmaker op het bord. 'Zuur is heel zwak uitgedrukt. Zij gingen overal voor liggen. De strafschop was een optelsom. Wij hebben echt keihard geknokt voor een punt. Dit is heel erg jammer', vond trainer Ad Reijtenbagh na de puntendeling.