Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Powertalk met powervrouwen in De Boekenberg

Actueel 160 keer gelezen

Spijkenisse – Voor het derde jaar op rij vond gisteravond in Bibliotheek de Boekenberg Powertalk plaats. Powervrouwen vertelden aan deze vooravond van Internationale Vrouwendag over hun dromen en hoe zij deze verwezenlijkt hebben. De Powertalk werd gepresenteerd door Kim van de Kant en Amira Abdalla.

Onder andere onderneemster Melanie Murray-Bolt kwam aan het woord. Zij gooide een aantal jaren geleden het roer om en startte een Ierse lunchzaak in het centrum van Spijkenisse. Ondanks diverse tegenslagen en daarnaast de zorg voor haar gezin, lukte het haar een goed lopend bedrijf op te bouwen. Een ander bijzonder verhaal was dat van het koppel Jaleesa en Ilisio, die tegen alle verwachtingspatronen in besloten zich niet te settelen, maar hun droom om voor onbepaalde tijd op wereldreis te gaan, te realiseren. 'Met het geld dat we eigenlijk al hadden gespaard voor het kopen van een huis, zijn we vertrokken. We zijn gestart in Azië en zijn daarna onder andere in Australië en Zuid- en Noord-Amerika geweest. Onderweg hebben we gewerkt en ongelofelijk mooie dingen gezien en beleefd.' Het stel is na tweeënhalf jaar reizen sinds juni terug in Nederland, maar kan nog niet erg wennen. 'We zien onszelf hier nog steeds niet voor goed blijven en willen graag nog naar Afrika. Maar terug in Nederland besef je wel hoe goed alles hier geregeld is bijvoorbeeld qua hygiëne en gezondheidszorg.'

Ook de in Spijkenisse wonende schrijfster Angelique Haak kwam aan het woord. Zij publiceerde inmiddels drie thrillers, na aanvankelijk als schoonheidsspecialiste en administratief medewerkster werkzaam te zijn geweest. Verhalen verzinnen en schrijven deed ze als kind al graag, maar nadat ze zonder werk kwam te zitten en vervolgens een plaatselijke schrijfwedstrijd won, ging 'de knop om'. 'Toen ben ik gaan doen wat ik eigenlijk altijd al wilde. Ik ben ervoor gaan zitten en gaan schrijven.' Angelique vertelde ook over de uitdagingen van het schrijverschap en haar verdere ambities.

De verhalen van de powervrouwen werden afgewisseld met optredens en spoken-words van Eleven, Colreone, Suzanne Zandman en andere artiesten. Tussendoor werd ook een quiz gespeeld met op vrouwen betrekking hebbende vragen.

Vandaag wordt in wijkcentrum Noord aan de Winston Churchilllaan 227 in Spijkenisse Internationale Vrouwendag gevierd. Vanaf 12.00 uur kunt u er terecht voor allerlei leuke creatieve workshops, zijn er live artiesten, kook workshops en hapjes en drankjes. De middag is gratis toegankelijk en duurt tot 17.00 uur.        

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws