Afbeelding
Foto: PR

Maasstad Ziekenhuis open op IC na

Actueel 235 keer gelezen

De Intensive Care afdeling van het Maasstad Ziekenhuis blijft ook vandaag gesloten voor nieuwe patiënten. De rest van het ziekenhuis is wel geopend. Afspraken met patiënten gaan door en bezoek is welkom.

Het Maasstad Ziekenhuis besloot gisteren in overleg met het landelijk outbreak management team (OMT) om de IC uit voorzorg tijdelijk te sluiten voor nieuwe patiënten. Reden hiervoor is dat er vorige week een patiënt op de IC heeft gelegen, die besmet bleek te zijn met het coronavirus. De besmetting werd duidelijk na overplaatsing van de patiënt naar het Erasmus MC.

Toen de patiënt een week geleden werd opgenomen in het Maasstad Ziekenhuis was er, volgens de richtlijnen van het RIVM op dat moment, geen aanleiding om de patiënt te testen op het Coronavirus. De patiënt was namelijk niet in een risicogebied geweest of in aanraking gekomen met een bevestigde besmette patiënt. En er waren op dat moment nog geen onverklaarbare medische problemen bij de patiënt. Omdat het RIVM de richtlijnen in de middag van vrijdag 28 februari heeft aangepast, was er na de overplaatsing van de patiënt naar het Erasmus MC wel aanleiding om de patiënt te testen op het coronavirus. De test bleek helaas positief.

De tijdelijke opnamestop voor nieuwe patiënten op de afdeling IC is ingesteld om eventuele verdere besmettingen zo veel mogelijk te voorkomen. De patiënten op de afdeling en hun familie zijn ingelicht. De rest van de patiëntenzorg in het Maasstad Ziekenhuis kan gewoon doorgaan.

Het ziekenhuis kan zich voorstellen dat de sluiting van de IC vanwege het coronavirus vragen bij patiënten en bezoekers oproept. Daarom heeft zij een lijst gemaakt met veel gestelde vragen:
https://www.maasstadziekenhuis.nl/nieuws/2020/veelgestelde-vragen/

Voor meer informatie over het coronavirus en de richtlijnen: www.rivm.nl/nieuwcoronavirus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws