Afbeelding
Foto: Hans Slagter

Het Geuzenveer vaart voortaan elektrisch

Actueel 293 keer gelezen

Brielle - Het voet- en fietsveer over het Brielse Meer bestaat dit jaar een halve eeuw. En vanaf 1 april zal het Geuzenveer geruisloos gaan oversteken. In mei bestaat de veerverbinding voor voetgangers en fietsers over het Brielse Meer 50 jaar. Dat wordt natuurlijk gevierd, en wel op 1 mei met de officiële ingebruikname van het elektrische Geuzenveer.

Momenteel wordt het pontje afgebouwd met een elektrische motor, accu's en een dak van zonnepanelen, mogelijk gemaakt door sponsorgelden. Nieuw is ook de loopplank voor mindervaliden.

Vanaf 1 april kunnen dus de vele oversteken milieuvriendelijk en fluisterstil gemaakt worden. En het gaat goed met het Geuzenveer. Steeds meer mensen van Voorne-Putten en ver daarbuiten maken de overtocht van de Brielse Veerweg naar de Rochus Meeuwiszoonweg of vice versa. Er is zelfs voor volgend seizoen ook een op-/afstapplaats in de vesting van Brielle voorzien.

Daarom zoekt de Stichting Geuzenveer extra schippers met een klein vaarbewijs (1) en plezier in de omgang met mensen. Het pontje vaart in april en september alleen de weekenden; de tussenliggende zomermaanden wordt alle dagen gevaren van 9.30 – 18.00 uur. Met het gezegde 'vele handen maken licht werk' in gedachten wil de stichting het huidige schippersteam graag uitbreiden.

Wanneer u enkele uren per week vrij bent en plezier in het varen hebt, neem dan voor meer informatie contact op via 06 – 812 94 888 of info@geuzenveer.nl. Welkom aan boord!

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws