Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Jules de Cock dendert naar strandzege in Hellevoetsluis

Actueel 187 keer gelezen

Hellevoetsluis- Jules de Cock heeft de MTB Strandrace Boelies in Hellevoetsluis op verbluffende zijn naam geschreven. De biker uit Eindhoven kreeg Wouter Harteveld en Ron Boendermaker (winnaar basisleden) mee op het podium.

Dan Rolandus

De tweede overwinning na de Strandrace 't Gorsje in Ouddorp en het goede optreden tijdens het NK Strandrace in Renesse kwam niet onverwachts voor Jules de Cock. ''Ik zat vrij snel alleen, dacht vervolgens aan een goede training voor het wegseizoen. Ik ben gewoon maximaal door blijven rijden, mezelf leegrijden en te kijken hoe ver ik kon komen. Het was een zwaar rondje met veel wind. Ik hoop op de weg een paar mooie klassiekers met mijn ploeg (TWC Het Snelle Wiel, DR) te rijden, dat ik na een goed strandseizoen kan laten zien wat ik kan. Het was mijn eerste strandseizoen waarin ik uitslagen heb gereden en hoop dat door te zetten in de klassiekers. Ik zat tijdens het NK Strandrace in Renesse ook in de kopgroep, maar een lekke band kostte mij een goede klassering. Ik zou heel graag nog stappen willen maken om in aanmerking te komen voor een continentale ploeg, maar zal daarvoor eerst uitslagen moeten rijden. En dat hoop ik dit seizoen te gaan doen'', aldus de 22-jarige geboren Zeeuw.

Tank
Jules de Cock kreeg op het Noordzeestrand vanaf de Haringvlietdam in Hellevoetsluis richting Rockanje met de harde wind op de kop bij de eerste doorkomst Wouter Harteveld, Jan Wouter Roos, Boris Romers, Jordi Talen, Arjan van der Niet, John Roos en Ron Boendermaker (Europees strandkampioen basis 2018) in de eerste ronde nog mee, terwijl André van den Nieuwendijk en Joost Geluk met elkaar in de knoop raakten en ten val kwamen. De pas 17-jarige Boris Romers uit Rozenburg kon Jules de Cock in het 4 kilometer lange rondje in de tweede ronde nog wel bijhouden, maar moest de student werktuigbouwkunde aan de TU in Eindhoven vervolgens laten gaan. De biker, die op het strand uitkomt voor Cycling Team Flakkee, denderde als een geoliede tank rondje na rondje door. Achter de ongenaakbare leider ploeterden de verrassend sterk rijdende Wouter Harteveld (CT Flakkee) uit Oude Tonge, Ron Boendermaker (Sancti Adalberti) uit Egmond aan Zee, Katwijker Arjan van der Niet (Juist Cyclo), Wouter Roos (Cycling Team Flakkee) uit Stad aan het Haringvliet, Boris Romers en Spijkenisser Jordi Talen (beiden Van Leeuwen2Wielers) voor een ereplaats. John Roos (CT Flakkee) zag een top-10 positie aan zijn neus voorbij gaan vanwege een lekke band. Aan de finish bleek Jules de Cock met een voorsprong van ruim vier minuten op Wouter Harteveld vele maten te groot voor zijn naaste belagers. ''Dit is mijn eerste podiumplek'', straalde Wouter Harteveld, bepaald geen wegrenner, van oor tot oor. ''Ik zat er vele malen dichtbij, maar omdat ik geen sprint in de benen heb kon ik het nooit afronden. Nu kwam ik alleen te zitten, maakte het verschil op de technische stukken. Ik ben bij het laatste keerpunt volle bak doorgereden en heb het tot aan de streep kunnen volhouden.'' De jarige Lieke de Cock (Het Snelle Wiel) uit Eindhoven zegevierde solo bij de vrouwen. Ines Klok (CT Flakkee) uit Rockanje passeerde de finish als tweede en schoenenspecialiste Marleen Keijzer (CT Flakkee) uit Middelharnis werd derde.

Strandboulevard
De vierde editie van de RegioBeachraces werd enkele weken geleden afgelast omdat vanwege de verwachte zware storm Dennis het NK Strandrace in Renesse een dag naar voren was gehaald. De weersomstandigheden waren afgelopen zondag onder aan de Haringvlietdam wederom grillig, maar hoefde niet te worden afgeblazen. Het peloton was in de voorlaatste strandrace flink uitgedund omdat voor velen het wegseizoen was begonnen. Zo ontbraken onder meer Europees strandkampioen Ivar Slik, Coen Vermeltfoort, Ronan van Zandbeek en Jasper Ockeloen. ''De RegioBeachraces zijn ook dit seizoen evenals vorig jaar goed aangeslagen. De deelnemers vonden het zelfs leuker dan het NK Strandrace. De opzet is dat wij kleinschalig organiseren en dat wordt door de deelnemers gewaardeerd. We proberen het volgende strandseizoen in de strandraceloze weekenden wedstrijden te organiseren, dus buiten de grote KNWU-wedstrijden te blijven.'' De organisator van de RegioBeachraces keek met argusogen uit naar de nieuw aan te leggen strandboulevard aan het Haringvliet in Hellevoetsluis. ''Een nieuw parcours langs de boulevard zou een optie kunnen zijn, maar laten we eerst maar eens zien als het kant en klaar wordt opgeleverd. We hebben ook nog een optie in Zeeland'', aldus John Roos.

Uitslag Strandrace Boelies Hellevoetsluis (4e editie RegioBeachraces): 1. Jules de Cock (Eindhoven), 2. Wouter Harteveld (Oude Tonge), 3. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 4. Arjan van der Niet (Katwijk), 5. Wouter Roos (Stad aan het Haringvliet), 6. Boris Romers (Rozenburg), 7. Jordi Talen (Spijkenisse), 8. Marco van Leeuwen (Hellevoetsluis), 9. André van den Nieuwendijk (Ouddorp), 10. Marco Snoek (Brielle). Vrouwen: 1. Lieke de Cock (Eindhoven), Ines Klok (Rockanje), 3. Marleen Keijzer (Middelharnis).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws