De Regio Deals is een investeringsfonds van het Rijk.
De Regio Deals is een investeringsfonds van het Rijk. Foto: Wil van Balen

Regiodeal Zuid-Hollandse Delta krijgt € 7,5 miljoen van Rijksoverheid

Algemeen 355 keer gelezen

Hellevoetsluis – Vorig jaar startten de gemeenten op Voorne-Putten, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee het samenwerkingsverband Regiodeal Zuid-Hollandse Delta.

De Regio Deals is een investeringsfonds van het Rijk met een budget van € 950 miljoen. Samenwerkende regio's in heel Nederland kunnen plannen indienen met als doel innovatieve en duurzame projecten te realiseren op het gebied van economische groei met behoud van economische waarden en leefbaarheid.

Van 26 ingediende voorstellen zijn er 14 door het Rijk geselecteerd voor nadere uitwerking, waarbij de regio minimaal 50% uit eigen zak betaalt. Het samenwerkingsverband Zuid-Hollandse Delta, waar Hellevoetsluis ook deel van uitmaakt, valt dus met € 7,5 miljoen in de prijzen. De aanvraag van de regio betreft projecten op het gebied van alternatieve energie, vergroting van waterbergend vermogen, ontwikkeling van landschap, toerisme, onderwijs en arbeidsmarkt.

De regio investeert zelf € 70 miljoen, terwijl van het Rijk € 21 miljoen werd gevraagd. De nu toegekende € 7,5 miljoen is dus niet voldoende om alle plannen uit te voeren. "Dat betekent dat we hiermee verder aan de slag gaan" zegt burgemeester Milène Junius van Hellevoetsluis bij de bekendmaking

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws