Foto: Don Palm
Foto: Don Palm Foto: Don Palm

Triathlon en sportfeest in de Vesting

Algemeen 210 keer gelezen

Hellevoetsluis - Hellevoet Heroes wil de triathlon weer terug brengen naar onze vestingstad, de laatste triathlon vond plaats in 2002, en doet dat op spectaculaire wijze.

Op 4 juli wordt het sportevenement gehouden vanuit de vesting waarbij behalve deelname voor sporters en kinderen, ook voor de toeschouwers een bezoek aan het evenement de moeite waard zal zijn.

Ramon Knaap is de aanstichter. Het idee ontstond in 2018 tijdens het hardlopen. Waarop Remco Palm meteen enthousiast raakte en zei "Dan gaan we het toch regelen." Raymond Kleij twijfelde ook geen seconde en dus gingen de heren met het idee aan de slag. "We wisten meteen dat we er een sportevenement van wilden maken. Het parcours betrekt de toeschouwers bij het evenement en bij de finish zullen er foodtrucks staan, muziek en dan mag het voor iedereen een sportervaring worden."

Er is een breakfastrun waar het om de beleving en plezier draait. Dan volgt er een kids event, bij het kleine strandje vindt een kleine triathlon plaats van 100 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1 kilometer hardlopen.

"We richten een sfeervol sportplaza in, een plein dat rondom het kleine strand en bij de vuurtoren ingericht wordt met foodtrucks, kramen, en sport en voeding activiteiten. Dit plein is de hele dag toegankelijk. aan muziek en een DJ is ook gedacht." De triathlon start vroeg in de middag, met een damesserie, een herenserie en een elitecategorie. De wedstrijd krijgt het gevoel van een sportevenement met festival elementen.

"We wilden het professioneel en groots aanpakken. Dat vereist veel voorwerk en organisatie. Ook hebben we de stichting R3 events opgericht. Met deze stichting willen we meer dan een eenmalige triathlon realiseren, we hebben ideeën en plannen voor de toekomst. Regelmatig zijn we met de gemeente en de veiligheidsregio in gesprek die ons enthousiasme delen. Zo maken we er een sportief en veilig evenement van dat aangesloten is bij de Nederlandse triathlonbond. Omdat het voor ons de eerste keer is dat we een sportevenement organiseren hadden we best veel vragen en konden we wel wat hulp gebruiken. Erik Peenman van triathlon Goeree Overflakkee heeft ons ontzettend geholpen met het draaiboek en de begroting. " Als het aan de mannen ligt wordt deze triathlon hét evenement van het jaar. Via de website Hellevoetheroes.nl en vrijwilligers@hellevoetheroes.nl kunnen deelnemers en vrijwilligers zich inschrijven voor het evenement. Er is een breakfastrun, een kids event, en dan de triathlon zelf. "Het organiseren zelf voelt als een triathlon traject." zegt Raymond.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws