Een nieuwe voorziening voor mensen met geheugenproblemen.
Een nieuwe voorziening voor mensen met geheugenproblemen. Foto: Pixabay

Nieuwe kleinschalige zorglocatie dementerenden

Algemeen 1.073 keer gelezen

Hellevoetsluis - Aan de Mauritsplaats wordt dit jaar een zorglocatie gebouwd met 20 plaatsen voor mensen met dementie. Deze mededeling deed wethouder Peter Schop aan de raadscommissie Wonen, Werk en Recreatie.

De realisatie van de zorglocatie is in handen van Dagelijks Leven, een instelling met in heel Nederland kleinschalige verpleeghuizen. Zij biedt mensen met dementie een tehuis in een veilige, sociale en vertrouwde omgeving, met gespecialiseerde zorg midden in de wijk. De zorglocatie wordt gebouwd op de plek waar vroeger een school en kinderdagverblijf was gevestigd. Omwonenden zijn in de afgelopen maanden door Dagelijks Leven op de hoogte gebracht van de plannen en gedurende de bouw zullen deze contacten worden voortgezet.

Dat dit soort zorginstellingen voorziet in een behoefte blijkt wel uit het feit dat de 20 nieuwe plaatsen al vergeven zijn. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. In Nederland wordt 1 op de 5 mensen geconfronteerd met dementie. "Het is om deze reden dat de gemeente Hellevoetsluis met Dagelijks Leven in gesprek gaat voor de realisatie van een tweede locatie", zo liet wethouder Schop de commissie weten.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws