Het complete team van Peter Pan 2020.
Het complete team van Peter Pan 2020. Foto: Wil van Balen
Foto's

Peter Pan 2020 op Jacob van Liesveldt

Algemeen 370 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op Jacob van Liesveldt hebben vorige week meer dan 60 leerlingen hun jaarlijkse theaterproductie gespeeld. Dit jaar was de titel 'Peter Pan 2020', een nieuwe versie van Peter Pan met een aantal moderne knipogen.

Plastic soup
'Peter Pan neemt vijf leerlingen van school mee naar zijn eiland, maar Neverland is in de afgelopen jaren beïnvloedt door de grote problemen die in onze wereld spelen,' aldus Brian de Boer, de regisseur van de productie. 'Zo hebben de zeemeerminnen de plastic soup gebruikt om benen te maken, zodat ze ook kunnen lopen. De indianen verbergen zichzelf achter maskers en schreeuwen en bedreigen nu anoniem de andere eilandbewoners: een verwijzing naar het anoniem beledigen op social media.'

Dansteam
In verschillende teams hebben de leerlingen aan deze eigen theaterproductie gewerkt. Leerlingen uit de hele school mochten zich aan het begin van het schooljaar aansluiten bij het spelteam, zangteam, productieteam, ontwerpteam en techniekteam. En dat deden dan ook velen. Nieuw dit schooljaar was het dansteam, waar leerlingen zelf nummers uitkozen en hier een passende choreografie bij maakten! Op vrijdag 14 februari kwamen ruim 170 vrienden en familie kijken naar de laatste voorstelling.
Klassiek sprookje
Het viel op dat de leerlingen allemaal zo makkelijk en professioneel speelden. Een van de leerlingen die meespeelde was Christel Groeneveld uit vwo-5. 'Het was zo ontzettend leuk om mee te doen met deze gezellige groep leerlingen. Het klassieke sprookje Peter Pan werd een origineel en modern verhaal met leuke rollen. Ik heb veel geleerd voor mijn vervolgopleiding. Ik wil hierna graag iets gaan doen met theater.'

Compliment
De school investeert al jaren in theater en dat is zeker te zien. De slogan van de school is Meer dan een diploma, en deze theaterproductie is een goed voorbeeld van hoe het Jacob van Liesveldt invulling geeft aan deze slogan. Toneelspel heeft iedereen iets te bieden of je nu extravert of introvert bent. Ben je extravert dan kun je je helemaal uitleven met toneelspel, maar ben je introvert dan kun je meestal goed observeren en dat kun je dan ook weer goed gebruiken tijdens het spelen. Je speelt een rol dus dan durven ook verlegen kinderen soms dingen te doen die ze normaal niet zouden doen.

En de leerlingen in de zaal? Die vonden het ook leuk. Na afloop kwamen sommigen zelfs vragen of ze volgend jaar ook mee mogen doen. Een groter compliment, afgezien van het applaus, voor de deelnemende leerlingen van deze theaterproductie is er niet!

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws