Op het Wellerondom zal na invoering van het nieuwe verkeersplan elke halve minuut een auto passeren... Of dat prettig is voor mensen die daar op het terras zitten? (archieffoto)
Op het Wellerondom zal na invoering van het nieuwe verkeersplan elke halve minuut een auto passeren... Of dat prettig is voor mensen die daar op het terras zitten? (archieffoto)

CDA: verkeersplan binnenstad moet over

Algemeen 234 keer gelezen

Brielle - Met het verkeerscirculatieplan voor de Brielse binnenstad is volgens het CDA het nodige mis. Het belangrijkste is dat er niet of nauwelijks met de bewoners over is gesproken en dat instanties als de Veiligheidsregio in het voortraject er niet bij zijn betrokken. Het CDA vindt daarom dat er nog een keer goed naar moet worden gekeken.

Veel inwoners weten niets af van het afsluiten van straten en eenrichtingsverkeer. In de plannen rijdt bijvoorbeeld overdag elke halve minuut een auto langs het Wellerondom. Het CDA vindt het dan ook niet logisch om het verkeerscirculatieplan nu vast te stellen en dan pas participatie toe te passen; inwoners moeten er wat van kunnen vinden. Bovendien is de Binnenstad- en Havenvisie nog niet afgerond en deze kan ook van invloed zijn op de verkeerscirculatie, zoals het eventueel gedeeltelijk afsluiten van de Turfkade voor meer terrassen.

Het CDA vindt het evenmin nodig om meer dan twee ton uit te trekken voor het met grastegels verharden van het Bleijkersbolwerk. Het college wil zo de drie evenementen faciliteren die hier worden gehouden.

Extra parkeerplaatsen buiten de Langepoort aanleggen, is eveneens weggegooid geld. Dat is veel te ver lopen naar het centrum. Wat volgens het CDA wel moet gebeuren, is het snel veiliger maken van de Thoelaverweg en die zo inrichten dat het verkeer naar de parkeerplaatsen wordt geleid en zo de binnenstad wordt ontlast.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws