Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Voetjes van de vloer tijdens feest 25 jaar Theater Twee Hondjes

Algemeen 272 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen zaterdag vierde Theater Twee Hondjes haar 25 jarige bestaan. In het Cultuurhuis in de Vesting waar het theater gevestigd is, werd het jubileum gevierd met een gezellige avond.

Het theater vestigde zich in 2000 het oude brugklasgebouw van het Helinium. Nadat de brugklassers het gebouw hadden verlaten en ingetrokken waren in het nieuwe schoolgebouw aan de Fazantenlaan, bleef het gebouw aan de Opzoomerlaan enige tijd leeg. De inmiddels overleden Johan Veenstra organiseerde al sinds 1992 openluchttheater bij het bomvrij hospitaal. Hij diende een concept in bij de gemeente omdat hij wel mogelijkheden zag om een theater te vestigen. In 2017 nam hij afscheid van zijn theater waar hij zijn hart en ziel aan gegeven had.

De gemeente gaf de theatermakers in eerste instantie ruimte in de aula van het nieuwe Helinium gebouw maar in 2000 werd het concept nog eens nader bekeken en kon het oude brugklasgebouw betrokken worden. In maart 2001 stond het eerste optreden op het programma. Oudgedienden van de technische ploeg, Bouwe Hoekman en Bert van Kleij zijn al jaren betrokken bij het theater. Zij verzorgen licht en geluid en hebben een klein vast team waar zij mee samenwerken. Groot Hellevoet vraagt hen naar welke artiest die in het theater heeft gespeeld hen bij is gebleven. Bouwe zegt; "Youp van het Hek kwam hier altijd graag, hij hield van de intieme sfeer en het directe contact met het publiek. Hij kwam hier twee keer per jaar." Bert vult aan; "Freek de Jonge vond ik ook altijd leuk. Maar los van de artiesten blijven andere dingen ook bij, zoals die ene keer dat ik thuis een strijkijzer ben gaan halen omdat een jurk van een artiest nog gestreken moest worden." Robbert Albrechts is na zijn stage bij de technische ploeg gebleven. "Voordat Ronald Goedemondt echt bekend werd vroeg hij me met hem mee te gaan op tour, ik besloot bij de Twee Hondjes te blijven en hij werd daarna een grote naam." Spijt heeft hij niet van zijn beslissing. Hij voelt zich thuis bij het theater, en dat lijkt ook zeker te gelden voor de bezoekers van de jubileum avond. Onder de aanwezigen was ook burgemeester Junius, en nadat wethouder Margriet den Brok haar speech gegeven heeft, vermaakt het publiek zich prima met de muziek van de band Bitter Sweet.

Voor de gelegenheid is de tribune in de theaterzaal ingeschoven zodat er gedanst kan worden. Corrine van Lelieveld is sinds een klein jaar directeur van het Cultuurhuis waar Theater Twee Hondjes onderdeel van is. "Ik wil hier nog lang blijven, ik heb het erg naar mijn zin. Een warm welkom voor de artiesten en de bezoekers is belangrijk." In 2005 werd de stichting 'vrienden van theater Twee Hondjes' opgericht waardoor het theater extra gesteund kan worden. Op 6 mei is de seizoenspresentatie voor de leden.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws