Zwemveterane Connie Boer uit Rockanje was weer heel succesvol op de ONK zwemmen voor Masters.
Zwemveterane Connie Boer uit Rockanje was weer heel succesvol op de ONK zwemmen voor Masters.

Goldrush voor zwemveterane Conny Boer op ONK Masters

Algemeen 188 keer gelezen

Rotterdam - Eind januari deed Connie Boer mee aan de open Nederlandse kampioenschappen zwemmen kortebaan in Rotterdam. Het werd voor de tegenwoordig in Rockanje woonachtige zwemveterane een ware goldrush. De inmiddels 70-jarige Connie kwam voor het eerst uit in de leeftijdscategorie 70+. De Rockanjese zwemster deed in het gloednieuwe Zwemcentrum Rotterdam mee op zeven onderdelen.

Te midden van 1089 sporters uit vijftien verschillende landen won Connie Boer alle onderdelen waaraan ze deelnam en vestigde ze bij elkaar dertien (!) nieuwe records: 7 Nederlandse records, vier Europese records en zelfs twee wereldrecords. Boer zwom de 800 mtr vrije slag, de 400 mtr vrije slag, de 200 mtr vrije slag, de 100 mtr vrije slag, de 50 mtr vrije slag, de 50 mtr vlinderslag en de 50 mtr rugslag.

Estafette
Samen met drie clubgenoten zwom Conny Boer ook een estafette nummer. Ze maakte deel uit van de estafetteploeg 240+ gemengd op de 4x200 meter vrije slag. Ook die ploeg bleek de snelste te zijn in de categorie. De volgende toernooien waar Connie Boer zwemt zijn de Open Nederlandse Master Kampioenschappen lange baan (50 meter) in Eindhoven in mei en de Europese Masters Kampioenschappen in Budapest in juni.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws