De duikers van Delta Divers komen wekelijks op vrijdagavond bijeen in het zwembad van De Meander in Oostvoorne.
De duikers van Delta Divers komen wekelijks op vrijdagavond bijeen in het zwembad van De Meander in Oostvoorne.

Het water staat duikvereniging Delta Divers tot aan de lippen

Algemeen 359 keer gelezen

Oostvoorne – Elke vrijdagavond is het een vrolijke boel in het zwembad van De Meander. De Delta Divers trainen daar dan met veel plezier hun zwem- en duikvaardigheden. Maar het voortbestaan van deze vereniging verkeert helaas in zwaar weer.

Duikvereniging Delta Divers is opgericht in 1982 door een groep Westvoornse duikers. In een ongedwongen sfeer serieus de vaardigheden blijven oefenen was het devies. Dat sloeg aan want al snel stroomden de leden toe. Maar de laatste jaren kreeg de vereniging toch grote moeite om het hoofd boven water te houden.

Zwaar weer
Van een bedrukte stemming is iedere vrijdagavond in het zwembad van De Meander echter niets te merken. Er worden dan op en onder water baantjes gezwommen, met perslucht geoefend en even door alle leden getest hoe lang ze op eigen longinhoud onder water kunnen blijven. Niets wijst erop dat we hier met een club in zwaar weer te maken hebben. Maar met minder dan 25 enthousiastelingen wordt het helaas te duur om de huur van het zwembad op te brengen.
'Het is vreemd dat het zo ver gekomen is,' zegt voorzitter Frank Barendregt met de nodige verbazing in zijn stem. 'Want we zijn een leuke en actieve club. En in de regio Westvoorne moeten er zeker nog veel mensen zijn die ooit hun duikbrevet PADI of CMAS hebben gehaald en dit wel weer eens zouden willen opfrissen bij ons. Die het bovendien ook leuk zouden vinden om deze zomer weer eens een duik te maken. Voor die duikers zijn wij een prima vereniging. Veel en diep onder water gaan is overigens niet verplicht om je bij ons aan te sluiten. We vinden het gewoon een mooie sport die we het liefst in de zomer in het Oostvoornse meer of in Zeeland samen willen beoefenen. Als de watertemperatuur weer aangenaam is, spreken een aantal leden dan ook vaak op woensdagavond 'buiten' af voor een duikje.'
Oppoetsen
Frank: 'Ook in het meer kunnen we nieuwe leden met een duikachtergrond weer laten kennismaken met het echte werk. Die achtergrond is wel vereist, want op dit moment hebben we helaas geen capaciteit om mensen tot gecertificeerd duiker op te leiden. Maar als je bij ons je kennis en ervaring wilt komen oppoetsen, ben je meer dan welkom. Heerlijk toch als je dan straks op vakantie weer een mooie duik in kristalheldere water tussen veelkleurige vissen kan gaan maken of het vaak ondergewaardeerde Nederlandse onderwaterleven van dichtbij bekijken.'

Oproep
Dus doen de Delta Divers bij dezen een oproep aan iedereen met een duikachtergrond die zijn of haar vaardigheden weer wil opfrissen. Met een set vinnen, een masker en een snorkel heb je voldoende om vrijblijvend drie keer mee te trainen op vrijdagavond van 21:00-22:00 in De Meander in Oostvoorne. Jong en oud, de leeftijd van de Delta Divers loopt van 17 tot 65 jaar, is welkom. Meld je wel van te voren even aan via de site: deltadivers.nl.

Tekst en foto: Erik van den Berg

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws