Het lekkerste wereldrecord met Hellevoets tintje | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
'De lekkerste wereldrecordpoging' van ruim 27 meter lang en 14 meter hoog is geregistreerd en wordt opgenomen in het Guinness book of records. Het record heeft in totaal 400.000 euro opgebracht.
'De lekkerste wereldrecordpoging' van ruim 27 meter lang en 14 meter hoog is geregistreerd en wordt opgenomen in het Guinness book of records. Het record heeft in totaal 400.000 euro opgebracht. (Foto: Jan Bart)

Het lekkerste wereldrecord met Hellevoets tintje

  •   81 keer gelezen

Hellevoetsluis - Penningmeester Sigurd Wollburg van de modelbouw vereniging in Hellevoetsluis maakte ruim 960 mallen voor een grootscheeps record dat onlangs werd gevestigd in Rotterdam.

Frits van Noppen uit Ridderkerk wilde voor het 20- jarige bestaan van zijn chocolade atelier iets bijzonders doen. Hij maakt al 23 jaar exclusieve relatiegeschenken van chocolade. Een van zijn medewerkers opperde het idee om iets groots van chocolade te maken en Frits van Noppen bedacht dat het een officiële wereldrecordpoging moest worden waar anderen baat bij hadden.

Samen met industrieel ontwerper Tim Platschorre bedacht hij het reusachtige chocolade plakkaat. Door sponsoring en ticketverkoop voor de onthulling, die onlangs in de RDM onderzeebootloods in Rotterdam was, konden de opbrengsten naar Mercy ships gaan. Mercy ships is een organisatie die vaart met een medisch hulpverlening schip, de 'Africa Mercy'. Het schip heeft 5 operatiekamers en 82 bedden voor patiënten. Al 40 jaar verleent het schip zorg aan mensen die dat nodig hebben. De opbrengst van deze actie zal naar de bouw van een nieuwe schip gaan dat in 2021 in de vaart zal komen. Sigurd die matrijzenmaker is van beroep, is door zijn beroep bekend met de techniek van het fresen. En daardoor de perfecte partner om de mallen te fresen die voor het grote chocolade plakkaat nodig waren. Na ruim 500 arbeidsuren op de farce machine afgelopen zomer, maakte hij ruim 940 mallen. Daarmee was hij zonder meer de man die dit record mede mogelijk heeft gemaakt. Zijn collega's en vrienden bij modelbouw club 'Het grote Dok' zijn ontzettend trots op hem. Elke mal werd genummerd om het enorme project in elkaar te zetten. Uit elke mal kwam uiteindelijk een chocolade element die vervolgens op volgorde werden aangebracht om het geheel bijna zoals een een puzzel in elkaar te zetten. Met een spuitbus gesmolten chocolade werden de elementen vervolgens als het ware aan elkaar gelast.

"Het was een uitdaging, de mensen zeiden; 'Je bent gek!' maar het is de kick om het voor elkaar te krijgen", aldus Sigurd. Hij werkte er ruim zes weken aan en maakte lange dagen. Hij was maar één weekend vrij. "Het was een behoorlijk karwei.Sommige mallen moesten opnieuw gemaakt worden of konden maar 1x gebruikt worden." Uiteindelijk bestond het hele grote chocolade plakkaat met daarop de afbeelding van het schip van Mercy ships uit een ongeëvenaard afmeting en een gewicht van ruim 13 ton. Elk stuk chocolade woog zo'n 75 kilo. Een volume van ruim 100.000 chocoladeletters en meer dan 1600 elementen van chocolade. Elk element kon gesponsord worden waarvan de opbrengst naar het goede doel, Mercy Ships, gaat.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>