In juni/juli 2021 zal 'Het Prinsenkwartier' worden opgeleverd.
In juni/juli 2021 zal 'Het Prinsenkwartier' worden opgeleverd.

Volop woningbouwprojecten op stapel

Algemeen 1.052 keer gelezen

Brielle – In Brielle wordt op dit moment volop gebouwd en er staan nog veel meer projecten op stapel. Begin februari ontvingen de leden van de Commissie Grondgebied hiervan een overzicht.

Vier projecten zijn op dit moment gaande. In 2021 zal het 'Prinsenkwartier' aan de Van Sleenstraat worden opgeleverd. Hier worden 44 vrije sector huurwoningen en 28 woonruimten voor psychogeriatrische patiënten gerealiseerd. Andere projecten waaraan wordt gewerkt zijn de 42 appartementen en 26 eengezinshuizen bij de Nicolaas Pieckstraat, de 18 woningen van het project Ankerplaats in Zwartewaal en de vrijstaande huizen aan de G.J. v.d. Boogerdweg.

Op de tekentafel
Tien projecten liggen nog op de tekentafel en deze betreffen in totaal maar liefst bijna 1000 nieuwe woningen. Na realisering daarvan zal Brielle de grens van 20.000 inwoners passeren. Exacte start- en einddata voor deze plannen zijn nog niet bekend. Het laat zich aanzien dat dat ergens tussen 2020 en 2030 zal zijn. Het gaat om projecten bij de Tromphaven, Oude Goote, Meeuwenoord, Jan Matthijssenlaan, De Rik, de Bedevaartskerk / Huis der Twee Getuigen, het 'Gasthuis' op het Slagveld, het terrein van de voormalige school De Tiende Penning in Vierpolders en het Dorpshart Zwartewaal.

Sociale huurwoningen
Commissielid Ingrid Dudink (D66) vroeg zich af of er wel voldoende sociale woningen zijn opgenomen. Wethouder André Schoon meldde dat de gemeente in principe vasthoudt aan een percentage van 25% sociale woningen van het totaal. Bij het ene project kan het percentage wat hoger komen te liggen, bij het andere kan het dan wat lager uitvallen. Hij plaatste daarbij de kanttekening dat een percentage van 75% commerciële woningen op een project voor een aannemer in de huidige tijd echt het minimum is om nog een verdienmodel te realiseren. Op de vraag van Wim Lobs (IBGB) wanneer nu eindelijk de 'kroon zal worden gezet' op de voormalige rotte kies aan het Scharloo het pand 't Gecroonde Hart', kon André Schoon melden gehoord te hebben dat er dit jaar toch echt iets gaat gebeuren.

Een korte toelichting op enkele van de toekomstige projecten:
Bij de Tromphaven staan 15 tot 20 (recreatie)woningen gepland. In Meeuwenoord 250 woningen. Het bestemmingsplan van Meeuwenoord moet nog worden gerealiseerd en een ontwikkelaar gezocht. Bij het project Jan Matthijssenlaan is vertraging opgetreden omdat voor een door ontwikkelaar Volker Wessels gewenste wijziging een ander bestemmingsplan nodig is. De gemeente Brielle wil daar niet aan meewerken. In het 'Gasthuis' op het Slagveld zullen na de ingebruikneming van het Prinsenkwartier 40 tot 48 sociale huurappartementen worden gerealiseerd. Op de locatie PostNL komen 43 appartementen, waarvan 20% sociaal.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws